Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μειώθηκαν οι ζημιές από ανασφάλιστα οχήματα το α΄εξάμηνο του 2014 - «Βαριά» τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος

Μειώθηκαν οι ζημιές από ανασφάλιστα οχήματα το α΄εξάμηνο του 2014 - «Βαριά» τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος
Οι ανασφάλιστοι αντιμετωπίζουν διοικητικές κυρώσεις, όπως η αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες
Σημαντική μείωση σημειώθηκε στην πρόκληση ζημιών από ανασφάλιστα οχήματα κατά το α΄ εξάμηνο του 2014.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων στο α΄ εξάμηνο του 2014 ο αριθμός των αναγγελθεισών ζημιών ανήλθαν στις 2.015 έναντι 2.381 ζημιές το 2013.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 οι αναγγελθείσες ζημιές από ανασφάλιστο όχημα ήταν 2.225 ενώ το 2011 (πρώτο εξάμηνο) ήταν μόλις 1.750.
Επισημαίνεται ότι οι κάτοχοι αυτοκινήτων ή δικύκλων που μπορεί να βρεθούν ανασφάλιστοι, είναι αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα και τα οποία φτάνουν έως και τα 750 ευρώ.
Οι ανασφάλιστοι αντιμετωπίζουν διοικητικές κυρώσεις, όπως η αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες, η αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής και χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα. Επιπλέον προβλέπονται ποινικές κυρώσεις με φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης