Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Παύει να ισχύει από σήμερα η αυτόματη ανανέωση στα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου

Παύει να ισχύει από σήμερα η αυτόματη ανανέωση στα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου
Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη και ανανέωση της ασφαλιστικής κάλυψης η πληρωμή του ασφαλίστρου
Καταργείται από σήμερα, 1η Ιουλίου, η αυτόματη ανανέωση της ασφάλισης αυτοκινήτου, καθώς πλέον για την έναρξη ή ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προηγούμενη πληρωμή του.
Με βάση τον νόμο «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση ν.3601/2007 και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε στις 2 Μάιου 2014 από τη Βουλή και τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα, προβλέπονται τα εξής:
• Κατάργηση της αυτόματης ανανέωσης της ασφάλισης αυτοκινήτου και αναγνώριση της πληρωμής του ασφαλίστρου ως απαραίτητης προϋπόθεσης τόσο για την έναρξη όσο και για την ανανέωση της ασφαλιστικής κάλυψης.
• Κατάργηση του αυτοκόλλητου σήματος ασφάλισης και του σήματος προσωρινής ασφάλισης.
• Θεσμική αναγνώριση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας ασφαλιστή, ασφαλισμένου και δικαιούχου αποζημίωσης σε όλες τις διαδικασίες (π.χ. σύναψη ασφάλισης, διακανονισμό ζημιών κ.λπ.).
Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), με τις νέες διατάξεις ρυθμίζονται ορισμένες δυσλειτουργίες του παρελθόντος που έβλαπταν τους συνεπείς ασφαλισμένους, τους ζημιωθέντες αλλά και τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης