Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Χρηματιστήριο: Αναμένοντας την ετυμηγορία της Fitch

Χρηματιστήριο: Αναμένοντας την ετυμηγορία της Fitch
Tου Πέτρου Στεριώτη, Μέλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA) 
 
"Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" και αν αυτή η ρήση ισχύσει και για τον Μάιο στο ΧΑ, τότε ο απολογισμός του μήνα αναμένεται ικανοποιητικός, με το χρηματιστηριακό "sell in May and go away" να μπαίνει για φέτος "στον πάγο".
Με τον Γενικό Δείκτη να "καλοβλέπει" το ψυχολογικό και ιστορικό πλέον όριο των 1.500 μονάδων, η διαγραμματική τάση σε Ελλάδα και μεγάλους διεθνείς δείκτες παραμένει άκρως υποστηρικτική. Δεν είναι σύμπτωση άλλωστε ότι τα πολυετή υψηλά του ΓΔ συμπίπτουν χρονικά με την επίτευξη ιστορικών υψηλών σε S&P-500, DAX κ.ά., με τις "Αρκούδες"να μοιάζουν απλοί παρατηρητές των εξελίξεων.
Ασφαλώς και δεν θα μας εξέπληττε η εμφάνιση "συντονισμένων κυμάτων" profit taking στις Κεφαλαιαγορές που καταγράφουν υψηλά, καθώς οι longs δεν μπορούν να "πάνε τρένο" χωρίς αξιόλογες διορθώσεις των τιμών - κάτι τέτοιο θα ήταν αφύσικο.
Ενόσω αναμένουμε την «ετυμηγορία» της Fitch για το ελληνικό αξιόχρεο στο τέλος του τρέχοντος, σε επίπεδο μίκρο τον τόνο δίνουν τα ως επί το πλείστον ικανοποιητικά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα (κύκλος εργασιών, κέρδος) και η βελτίωση των μερισματικών προσδοκιών που αυτά συνεπάγονται.
Σε επίπεδο ελληνικών μάκρο, οι ομολογιακές αποδόσεις "μαρτυρούν" την αισιοδοξία των Επενδυτών για την πορεία ΑΕΠ και Χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης