Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη λειτούργησε και μας έδειξε όλα όσα έπρεπε να ξέρουμε

Η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη λειτούργησε και μας έδειξε όλα όσα έπρεπε να ξέρουμε
Η οργή της κοινωνίας είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένη.
Ίσως δεν έχει υπάρξει τίποτα πιο κυνικό και θρασύ στη μεταπολιτευτική εποχή της χώρας, από τα όσα έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών.
Παρόλα αυτά, παρά το άδοξο -αλλά αναμενόμενο- τέλος, χθες, επιτρέψτε μου να υποστηρίξω ότι η Επιτροπή λειτούργησε· όχι ως προς την ανάληψη ευθυνών για τη μετέπειτα απονομή Δικαιοσύνης, αλλά ως προς την ανάδειξη καταστάσεων και ατόμων.
Με άλλα λόγια, έδειξε που μπορεί να φθάσει ένα σύστημα για να καλύψει δικούς του ανθρώπους. Το σύστημα γίνεται εξοργιστικά αναίσθητο -αν δεν είναι ήδη- όταν πρόκειται για υπεράσπιση συμφερόντων.
Την ίδια στιγμή, ανέδειξε στους ψηφοφόρους τις «αξίες» ατόμων που οι ίδιοι ψήφισαν και έστειλαν στη Βουλή, με πιο τρανό παράδειγμα τον επικεφαλής της Επιτροπής. Είναι, γενικότερα στην πολιτική, απίστευτο το που μπορούν να φθάσουν οι άνθρωποι από πλευράς απανθρωπιάς, κυνισμού, αγένειας, υποκρισίας, παραπληροφόρησης, για να γίνουν αρεστοί σε ένα σύστημα που τους «τρέφει». Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό που υπάρχει το ίντερνετ, η πλειοψηφία του κόσμου -ακόμη και στην Ελλάδα που έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου- δύσκολα θα ξεχάσει όσα διαδραματίστηκαν.
Η οργή πολιτών με την υπόθεση των Τεμπών, είναι πέρα από κομματικές επιλογές, από ψήφους, από ιδεολογίες. Ο κόσμος δεν θέλει να τιμωρηθεί ένα συγκεκριμένο κόμμα ή πρόσωπο. Ο κόσμος θέλει επιτέλους, για μία φορά, να υπάρξει Δικαιοσύνη προς τους σωστούς ανθρώπους, τους «untouchables».
Η υπόθεση των Τεμπών, μας τρομάζει. Αν κάποιοι άνθρωποι είναι ικανοί να τη συγκαλύψουν τόσο ξεδιάντροπα, τότε μέχρι που είναι ικανοί να φθάσουν αν πληχθούν στο ελάχιστο τα συμφέροντά τους γενικά; Τί μπορεί να κάνουν μελλοντικά σε απλούς πολίτες που απλά δεν ευθυγραμμίζονται μαζί τους;

ΥΓ: Προς τιμήν τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανέδειξαν όντως όσα έπρεπε να εξεταστούν και να συζητηθούν. Σπάνια πλέον βλέπουμε να γίνονται τα αυτονόητα στο πολιτικό σύστημα, στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης