Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κωτσός για Προϋπολογισμό 2024: Η Ελλάδα έχει ισχυρή, νοικοκυρεμένη οικονομία που αποπνέει εμπιστοσύνη

Κωτσός για Προϋπολογισμό 2024:  Η Ελλάδα έχει ισχυρή, νοικοκυρεμένη οικονομία που  αποπνέει εμπιστοσύνη
"Προϋπολογισμό της συνέχειας, της συνέπειας και της σταθερότητας" χαρακτήρισε ο ειδικός εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Κωτσός τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια

O Προϋπολογισμός του 2024 χαρακτηρίζεται από συνέχεια, συνέπεια και σταθερότητα αποτυπώνοντας τα ισχυρά θεμέλια που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ στην κοινωνία παρά τις αυξημένες δυσκολίες που διανύουμε. Σε ένα απαιτητικό και απρόβλεπτο διεθνές περιβάλλον η ελληνική οικονομία επιδεικνύει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα και δυναμική. Μια οικονομία πλέον ισχυρή και νοικοκυρεμένη που αποπνέει αυτοπεποίθηση, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη και μια Ελλάδα, που χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού εταίρων, συμμάχων και ξένων οίκων της αγοράς.
Άλλωστε στη πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup που εγκρίθηκαν τα σχέδια των προϋπολογισμών των κρατών μελών της ευρωζώνης για το 2024, ο Προϋπολογισμός της Ελλάδας ήταν ένας εκ των 7 χωρών που κρίθηκαν ως πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής της Ευρωζώνης. Επιπρόσθετα η έγκριση των αναθεωρημένων σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που παρουσιάσαμε εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση και συνολικό προϋπολογισμό έως το 2026, 36 δις.ευρώ.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο διεθνών αναταράξεων με τη μεγαλύτερη διεθνή, ενεργειακή και πληθωριστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Κρίση που διαβρώνει τα εισοδήματα των Ευρωπαίων πολιτών και αφήνει ευκρινές αποτύπωμα στην αναπτυξιακή δυναμική όλων των χωρών και της Ελλάδας.
Βρισκόμαστε επίσης σε μια περίοδο έντονης κλιματικής κρίσης με διαδοχικές φυσικές καταστροφές να πλήττουν τη χώρα μας.
Ενεργούμε όμως έγκαιρα και αποφασιστικά περιορίζοντας όσο είναι εφικτό τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες των κρίσεων. Αξιοποιούμε το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται από τις καλές επιδόσεις της οικονομίας και την αύξηση του εθνικού πλούτου , κατανέμοντας τον δίκαια στην κοινωνία. Καλούμαστε όμως ταυτόχρονα να διαφυλάξουμε όλα όσα πολίτες και πολιτεία πετύχαμε , γνωρίζοντας ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη και ρευστή.
Οι βασικές μας προτεραιότητες λοιπόν στον Π/Υ του 2024 είναι η  συντήρηση της ανθεκτικότητας της οικονομίας μας στις κρίσεις, η περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα , στις Α.Π.Ε.κ.α, η ενίσχυση της εξωστρέφειας με στόχο την αύξηση των εξαγωγών, ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.
Γι’ αυτό και για  πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια αυξάνονται οι μισθοί και οι συντάξεις ασκώντας μια ουσιαστική κοινωνική πολιτική.  Για πρώτη φορά η συρρίκνωση της ανεργίας προσεγγίζει ποσοστά του 2010. Οι οικονομικές ανισότητες άρχισαν να μειώνονται και να αυξάνεται ο κατώτατος μισθός.
Ο Προϋπολογισμός του 2024 καταγράφει την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας μας, ενσωματώνει πολιτικές ενίσχυσης, εδράζεται στη δημοσιονομική σταθερότητα, επιβεβαιώνει τη μεταρρυθμιστική στρατηγική της κυβέρνησής μας και  συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα με την κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι ένας Π/Υ δύσκολων ισορροπιών που αναδεικνύει την ευθύνη όλων μας απέναντι στις θυσίες των πολιτών και τις προοπτικές της νέας γενιάς, απέναντι στο σήμερα και στο αύριο της χώρας, απέναντι στις όποιες προκλήσεις και δυσκολίες αντιμετωπίζουμε.
Η πολιτική όμως της κυβέρνησής μας είναι αυτή που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και εγγυητή προόδου για τη χώρα μας, με σύνεση και ρεαλισμό, δημοσιονομική υπευθυνότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης