Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μειώθηκαν κατά 7,7 εκατομμύρια χιλιόμετρα οι διαδρομές των Φορτηγών Δ.Χ και των Ταξί

Μειώθηκαν κατά 7,7 εκατομμύρια χιλιόμετρα οι διαδρομές των Φορτηγών Δ.Χ και των Ταξί
Έπεσε η κατανάλωση πετρελαίου κίνησης κατά 620 μετρικούς τόνους
Πτώση κατά 774.000 λίτρα σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης εμφάνισε η Motor Oil στα οικονομικά της στοιχεία του εννιαμήνου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.
Οι μειωμένες πωλήσεις σε διάστημα 12 μηνών δεν επηρέασαν την πορεία των οικονομικών μεγεθών της εισηγμένης αφού τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 716 εκατ. ευρώ.
Η ανάδειξη του στοιχείου και η εμφάνιση ως πληροφορία αποκτά ιδιαίτερη αξία την συγκεκριμένη στιγμή διότι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έχει ράψει «κοστούμι» ετήσιων εσόδων για τους αυτοαπασχολούμενους στο επίπεδο των 10.920 ευρώ.
Η αξιοποίηση του στοιχείου για μείωση κατά 774.000 λίτρα λιγότερα σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης αποκαλύπτει ότι το επάγγελμα του μεταφορέα με φορτηγό δημοσίας χρήσης που καταναλώνει πετρέλαιο όπως και οι ταξιτζήδες δεν πιάνουν τους στόχους εσόδων του 2023.
Η Motor OIL δεν αναλύει το συγκεκριμένο στοιχείο στο επόμενο βήμα ως δημόσια πληροφορία.
Να σημειωθεί ότι η «HELLENiQ ENERGY» δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα αντίστοιχη πληροφορία στο αντίστοιχο επίπεδο της Motor Oil, η οποία να σημειωθεί διαθέτει πρατήρια καυσίμων με μερίδια αγοράς άνω του 25% ανά επωνυμία.
Το ΒΝ αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες από την «HELLENiQ ENERGY» αλλά όπως μας ανέφεραν η διοίκηση δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.
Η αξιολόγηση της πληροφορίας από την Motor Oil είναι αρκετή ώστε να διατυπώσουμε την άποψη ότι οι επαγγελματίες που βγάζουν το εισόδημα τους από την χρήση πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου θα δυσκολευτούν να πιάσουν τον στόχο που τους έθεσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.
Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου οι ποσότητες πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης υποχώρησαν σε 2.966 μετρικούς τόνους από 3.578 μετρικούς τόνους το αντίστοιχο διάστημα του 2022 σημειώνοντας πτώση κατά 17%.
Να σημειωθεί ότι 1 μετρικός τόνος αντιστοιχεί σε 1200 λίτρα.
Όταν ένας ταξιτζής με κόστος τα 5 λίτρα πετρελαίου κίνησης ανά 100 χλμ σημαίνει ότι στα 1000 χλμ θα κάψει 50 λίτρα.
Η άσκηση γίνεται πιο περίπλοκη όταν στην εξίσωση βάλεις ότι καταναλώθηκαν λιγότερα κατά 774.000 λίτρα.
Το επόμενο βήμα βγάζει ότι μειώθηκαν κατά 15.480.000 οι διαδρομές σε χλμ σε διάστημα ενός έτους.
Επίσης για να γίνουμε πιο ακριβείς όταν το 48% των προϊόντων της Motor Oil πουλήθηκε στην Ελλάδα θα κατεβάσουμε τον πήχη των απωλειών στην εγχώρια αγορά στα 7,7 εκατομμύρια σε χιλιομετρικές αποστάσεις.
Έτσι τα επαγγέλματα άμεσα συνδεδεμένα με το πετρέλαιο κίνησης έκαναν λιγότερα χιλιόμετρα στο εννεάμηνο του 2023 τα οποία πιθανόν να αντιστοιχούν και σε λιγότερα εισοδήματα σε σχέση με πέρυσι.


Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bannkinews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης