Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τελείωσαν οι ευκαιρίες για την Ελλάδα… Τα προβλήματα ζητούν άμεσα λύσεις

Τελείωσαν οι ευκαιρίες για την Ελλάδα… Τα προβλήματα ζητούν άμεσα λύσεις
Ο διεθνής οικονομικός ανταγωνισμός μπορεί να κάνει τη χώρα να μοιάζει σαν την πλημμυρισμένη Θεσσαλία
Οι μισθοί στη Βουλγαρία αυξάνονται κατά 10% το χρόνο. Να το επαναλάβω, οι μισθοί στη Βουλγαρία αυξάνονται 10% το χρόνο χωρίς να έχει προσδιοριστεί ημερομηνία λήξης.
Τα κόμματα της μείζονος και της ελάσσονος Αντιπολίτευσης στη χώρα μας θεωρούν ότι τα «αόρατα» τείχη που προστατεύουν τη χώρα είναι ικανά να τη γλιτώσουν από όλα τα δεινά, παραβλέποντας το γεγονός ότι ο διεθνής οικονομικός ανταγωνισμός μπορεί να κάνει τη χώρα να μοιάζει σαν την πλημμυρισμένη Θεσσαλία.
Νερό στο μύλο της άνευ ουσίας πολιτικής αντιπαράθεσης κουβαλούν τα δημοσιογραφικά επιχειρηματικά σχήματα σχεδόν στο σύνολο εκτός από κάποιες εξαιρέσεις αφού έχουν μεταμορφωθεί σε γραφεία marketing του κυβερνητικού έργου και παρατηρητές της «ευημερίας» των πολιτών ενώ οι επισημάνσεις τους για την ακρίβεια «κρύβουν» ότι η εγχώρια οικονομία ότι παράγει, το παράγει πολύ ακριβά .
Η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου είναι αποτέλεσμα της διεθνούς ζήτησης και της χαμηλής προσφοράς μόλις αποκατασταθεί η ανισορροπία η τιμή του θα επανέλθει στα γνώριμα επίπεδα.
Η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η χώρα δεν είναι Μπανανία απευθυνόμενος προς τις πολυεθνικές εταιρείες που ανεβάζουν τις τιμές στα προϊόντα του για την εγχώρια αγορά, δεν υπάρχει απάντηση γιατί τι τιμολογούν ακριβά. ;
Βέβαια κανένας δεν είναι σε θέση να μας πει γιατί η τιμή της MWh είναι η υψηλότερη της Ευρώπης.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει υψηλές τιμές στα υγρά καύσιμα εξαιτίας της φορολογίας διότι οι δαπάνες του κράτους παραμένουν σε επίπεδα που δεν αφήνουν περιθώρια για αλλαγές στη φορολογία για τους πολλούς.
Οι νέοι που αναζητούν εργασία είναι ευνόητο να μετακομίζουν σε χώρες που τους εξασφαλίζουν περισσότερα προνόμια σε σχέση με τη χώρα που τους μεγάλωσε.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μόνη της απέναντι στα προβλήματα και στις λύσεις χωρίς να διαθέτει έναν ουσιαστικό σύμμαχο.
Οι ευκαιρίες για την Ελλάδα λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα διότι δεν συζητά τα πραγματικά της προβλήματα. Πιο πιθανό είναι στο εγγύς μέλλον να επιλεγεί μια καθαρόαιμη αριστερή κυβέρνηση τύπου Περισσού παρά να ασχοληθεί με ότι βασανίζει την ίδια και τους πολίτες της.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης