Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης σε ρόλο τηλεφωνητή - Χρειαζόμαστε έναν υπουργό να παίρνει στο τηλέφωνο το 199 (;)

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης σε ρόλο τηλεφωνητή - Χρειαζόμαστε έναν υπουργό να παίρνει στο τηλέφωνο το 199 (;)
Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δουλεύει με «παλιά υλικά» και αρκείται σε μερικά  τηλέφωνα  τα οποία έχουν ρόλο συντονισμού

Η παρουσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην καθημερινότητα μας μέσα από το 112 δεν βεβαιώνει τη χρησιμότητά του και κυρίως  δεν το καθιερώνουν ως ένα υπουργείο το οποίο πρέπει να διατηρηθεί όπως είναι.
Συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 με πρώτο υπουργό τον κ Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος  είχε θητεύσει ως Επίτροπος της Κύπρου με αρμοδιότητα για το Περιβάλλον.
Ωστόσο αποδέχθηκε τη θέση παρότι το νεοσύστατο υπουργείο πήρε υπηρεσίες από άλλα  υπουργεία όπως είναι το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διευθύνσεις υπουργείων όπως  το ΥΠΕΝ. Πρόσφατα στις τάξεις τους προστέθηκε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δουλεύει με «παλιά υλικά» και αρκείται σε μερικά  τηλέφωνα  τα οποία έχουν ρόλο συντονισμού.
Η κεντρική ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής  Προστασίας  ανάμεσα στις χρήσιμες πληροφορίες για το  «δύσκολο έργο»  που έχει αναλάβει εμφανίζει πέντε νομοθετικά  πρωτοβουλίες με το πιο  βασικό για τον εθελοντισμό και  ο Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.), ρύθμιση θεμάτων διάρθρωσης, στελέχωσης και λοιπές διατάξεις.
Ως  επικεφαλής Κέντρου Επιχειρήσεων είναι ένας ανώτατος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος , ο οποίος προσπαθεί να συντονίσει μέσω τηλεφωνημάτων τις δυνάμεις  διάσωσης ή κατάσβεσης.
Ένα υπουργείο που με «δανεικό προσωπικό» και πολλές τηλεφωνικές γραμμές προσπαθεί να προστατεύσει τους πολίτες  από τον Daniel το «ψυχρό κύμα βροχής» και πάει λέγοντας.
Το ερώτημα αυτό  θα κάναμε στο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αν είχαμε δώσει  το παρών στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Επειδή δεν είμαστε δεν ξέρουμε την απάντηση που θα έδινε ο πρωθυπουργός.
Όμως κάποια στιγμή πρέπει να τεθεί το ερώτημα. Όσοι δημοσιογράφοι έχουν την τύχη να βρίσκονται απέναντι στον πρωθυπουργό με το δικαίωμα της ερώτησης, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης παίρνει υπηρεσίες από άλλα υπουργεία.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης