Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ορισμένες πικρές αλήθειες: Δεν πηγαίνει ο Κασσελάκης τον ΣΥΡΙΖΑ προς τα Δεξιά – Εκεί… τον βρήκε

Ορισμένες πικρές αλήθειες: Δεν πηγαίνει ο Κασσελάκης τον ΣΥΡΙΖΑ προς τα Δεξιά – Εκεί… τον βρήκε
Μήπως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ήδη αρκετά Δεξιά;
Σχετικά Άρθρα
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι με μία εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετακινηθεί προς τα Δεξιά του πολιτικού φάσματος.
Όμως ποια δόση αλήθειας έχει αυτή η άποψη για έναν πολιτικό χώρο, που πολύ πριν την εμφάνιση του «λαμπερού», πλούσιου και νέου υποψηφίου για την ηγεσία, είχε αρχίσει την μετατόπισή του πρώτα προς τη Σοσιαλδημοκρατία και στη συνέχεια προς έναν ιδιότυπο φιλελευθερισμό, έστω και υπό τις επιταγές των δανειστών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που πραγματοποίησε τη σοσιαλδημοκρατική του στροφή πριν από τις νικηφόρες εκλογές του 2015.
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, έστω και εάν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ το έκριναν ως ακραία ριζοσπαστικό, απέχει πόρρω από τον χαρακτηρισμό του κοινωνικού - αριστερού, αφού βασιζόταν σε μία στείρα επιδοματική πολιτική.
Δεν ήταν ριζοσπαστικό, δεν είχε ουσιαστικό κοινωνικό πρόσημο.  
Ως κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο μέντορας του κ. Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε αποφάσεις, που δεν θα τολμούσε καμία κυβέρνηση της ΝΔ.
Ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ απελευθέρωσε πλήρως την αγορά ενέργειας, επέβαλε βαρύτατη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες, προχώρησε σε αθρόες ιδιωτικοποιήσεις, έφερε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και η μόνη της αριστερή παρέμβαση ήταν να βαφτίσει την τρόικα…«θεσμούς».
Επίσης έστειλε πάλι στους δρόμους εναντίον κινητοποιήσεων τα ΜΑΤ που ...θα καταργούσε. 

Ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 48% των νομοσχεδίων της ΝΔ.

Οι...αριστερές αποφάσεις

Είναι ενδεικτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και μετά την κυβερνητική θητεία και την υποχώρηση του τρίτου μνημονίου συναίνεσε σε νομοθετήματα, τα οποία έφερνε η ΝΔ στη Βουλή, τα οποία σχετίζονταν με την «ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».
Πρόκειται για νομοθετήματα τα οποία βασίζονται σε ευρωπαϊκές οδηγίες ή διεθνείς συμβάσεις και ψηφίζονταν από κοινού.
Έτσι ως «Αριστερό» κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε νομοσχέδια που προέκριναν και διευκόλυναν το δόγμα «Ενίσχυση των επενδύσεων» και άμβλυναν τα εργασιακά δικαιώματα.
Επίσης ψήφισε νομοσχέδια, που προσέφεραν νέες διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ ενώ ως κυβέρνηση έδωσε στη Βορειοατλαντική Συμμαχία τρεις ακόμα Βάσεις.

Φύλλο συκής

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως φύλλο συκής χρησιμοποιεί μία …αριστερή φρασεολογία για να διαφοροποιηθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η οποία όμως δεν αποκρύπτει την πολιτική ουσία:Την πλήρη συμφωνία του σε όλα.
Τα ψήγματα δικαιωματισμού δεν μπορούν να αποκρύψουν την αλήθεια αυτή για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλαδή βρίσκεται στα Δεξιά του πολιτικού φάσματος, έστω και εάν αυτή η φρασεολογία δίνει το δικαίωμα στους αντιπάλους του να του επιτεθούν με φληναφήματα περί ριζοσπαστισμού και λαϊκισμού.

Η αποπολιτικοποίηση της πολιτικής

Και τώρα αφού έχει πραγματοποιήσει όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει και στην αποπολιτικοποίηση της πολιτικής.
Με Διαρκή Συνέδρια, που δεν αποφασίζουν απολύτως τίποτα, με λογικές Life Style, με συνεχείς αναρτήσεις στα social media και μάχες που θυμίζουν reality, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασύρει την Αριστερά.
Οι εσωκομματικές εκλογές με αντίτιμο τα 2 ευρώ και την εγγραφή νέων μελών αποτελούν το επιστέγασμα μίας αβάσταχτης ελαφρότητας που δεν παράγει πολιτική αλλά …influencers.
Την Κυριακή (24/9/2023) είτε εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης, είτε εκλεγεί η Έφη Αχτσιόγλου θα διοικήσουν έναν πολιτικό χώρο που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. 

ΣΓ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης