Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι ψηφοφόροι δίνουν τα …παπούτσια στο χέρι

Οι ψηφοφόροι δίνουν τα …παπούτσια στο χέρι
Τα εκλογικά μαθηματικά των ψηφοφόρων έσβησαν όσα γνώριζε ο πολιτικός κόσμος όπως και οι πολίτες από το 1974 μέχρι σήμερα
«Άστραψαν και βρόντηξαν» οι ψηφοφόροι στις κάλπες της Κυριακής 21ης Μαΐου αφού τιμώρησαν την Αξιωματική Αντιπολίτευση ενώ επιβράβευσαν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τα εκλογικά μαθηματικά των ψηφοφόρων έσβησαν όσα γνώριζε ο πολιτικός κόσμος όπως και οι πολίτες από το 1974 μέχρι σήμερα.
Οι ψηφοφόροι γράφουν νέους κανόνες πολιτικής συμπεριφοράς και κυβερνητικής διαχείρισης της χώρας.
Ο πήχης των απαιτήσεων που έθεσαν αφορά όλα τα πολιτικά κόμματα που περνούν το κατώφλι της Βουλής των Ελλήνων όπως και για τα κόμματα που μένουν εκτός.
Οι ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες της Κυριακής 21ης Μαΐου με νέα πολιτικά κριτήρια.
Οι νέοι δείκτες αξιολόγησης του πολιτικού λόγου ξεπέρασαν τα τείχη των διεθνών οίκων όπως είναι της Moodys, Fitch , Standard&Poor's, διότι κατάλαβαν ότι ο λογαριασμός έστω και με χρονική καθυστέρηση επιστρέφει στους ίδιους ή στα παιδιά τους.
Τα 5.902.763 των ψηφοφόρων που πήγαν στις κάλπες ήταν λες και είχαν μιλήσει μεταξύ τους μέσω του WhatsApp και του Viber και μάλιστα χωρίς χρέωση!
Οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες της Κυριακής 25ης Ιουνίου με το ίδιο πολιτικό εγχειρίδιο.
Η τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία πάνε με τα παλιά βιβλία και με παλιά ύλη για … εξετάσεις.
Αντίθετα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με βάση το πρώτο αποτέλεσμα φαίνεται ότι έχει ενστερνιστεί τις νέες απαιτήσεις του εκλογικού σώματος που μπορεί να διαμορφώθηκαν από κοινού τα προηγούμενα 4 χρόνια.
Οι ψηφοφόροι είναι προφανές ότι θα δώσουν νέες ευκαιρίες σε πολιτικά κόμματα να εισέλθουν στη Βουλή των Ελλήνων και την ίδια στιγμή πιθανόν να τερματίσει την παρουσία κόμματος που είχε την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδος.
Πιθανολογούμε ότι η νέα Βουλή θα έχει έξι κόμματα εκ των οποίων τα δύο θα είναι καινούργια.
Οι κάλπες θα ικανοποιήσουν το αίτημα της ανανέωσης και της πρώτης ευκαιρίας στο άγνωστο πολιτικό προσωπικό.

Οι ψηφοφόροι κάνουν έρευνα αγοράς

Τα κόμματα παραμονής στη Βουλή εκτός του ΚΚΕ , δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα κριθούν οριστικά στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.
Όμως τα ποσοστά που θα λάβουν τα δύο κόμματα σε δύο εβδομάδες θα προσδιορίζει ποιος κέρδισε και ποιος έχασε τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ δεν ήταν η απλή αναλογική αλλά το γεγονός ότι ως κυβέρνηση δεν φρόντισε να παραχωρήσει τεχνογνωσία στα κόμματα με ομάδες εργασίας μελετών για τα βασικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες και τους ψηφοφόρους.
Τα κόμματα δεν έχουν καμία συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της χώρας δεν είναι σε θέση να παρουσιάζουν αντίστοιχες εργασίες οι οποίες θα είναι σε θέση να ακυρώσουν με στοιχεία την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.
Οι προτάσεις κυβερνητικής διαχείρισης των κομμάτων της μείζονος κα ελάσσονος αντιπολίτευσης εν μέρει είχε κενά.
Οι κάλπες …είπαν ότι ήταν για τα «μπάζα» διότι μοντάρονται στο προφίλ των προέδρων και απέχουν της πραγματικότητας.
Αυτό το ήταν το μήνυμα των ψηφοφόρων της Κυριακής 21 Μαΐου ζητώντας από τα κόμματα ρεαλιστικές προτάσεις κυβερνητικής διαχείρισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αιφνιδιάστηκαν ενώ δεν ήταν σε θέση να αναθεωρήσουν τα επιχειρήματα τους στη τρέχουσα προεκλογική περίοδο.
Η στρατηγική αύξησης των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ είναι σε λάθος κατεύθυνση και το επικείμενο αποτέλεσμα θα είναι κατώτερο των αρχικών προσδοκιών.
Οι ψηφοφόροι θα μοιράσουν αρκετά ζευγάρια παπούτσια σε πολιτικούς και σε πολιτικές του παρελθόντος.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης