Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πέτρος Στεριώτης (CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών): Η ελληνική αγορά καλείται να αξιοποιήσει το ανοδικό momentum

Πέτρος Στεριώτης (CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών): Η ελληνική αγορά καλείται να αξιοποιήσει το ανοδικό momentum
Του Πέτρου Στεριώτη (CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών και υποψήφιος Διδάκτορας στα Χρηματοοικονομικά)
Την ώρα που οι διεθνείς Επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ, η ελληνική Αγορά καλείται να αξιοποιήσει το ανοδικό momentum που απορρέει από τις πολιτικές εξελίξεις στη Χώρα μας.
Οι 1.200 μονάδες αποτελούν το σημείο αναφοράς για τον Γενικό Δείκτη.
Οι 1.380 είναι ο μεσοπρόθεσμος διαγραμματικός στόχος.
Προσώρας υπάρχει η υποψία ενός exhaustion gap (χάσμα «κούρασης»), ενώ οι «ταύροι» θα πρέπει να αποφύγουν τη δημιουργία ενός καθοδικού gap το οποίο θα επιβεβαίωνε τον «απαισιόδοξο» διαγραμματικό σχηματισμό island reversal.
Παραμένουμε πιστοί στην τρέχουσα ανοδική τάση, επισημαίνουμε όμως ότι αυτή απαιτεί πλέον ακόμη στενότερη «παρακολούθηση», με τα παραβολικά stop να την ακολουθούν κατά πόδας, στην προσπάθεια αποτελεσματικότερης διαχείρισης των λογιστικών κερδών και αποφυγής επενδυτικού «εγκλωβισμού».
Σε ό,τι αφορά τον Δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, αυτός "φλερτάρει" με το κρίσιμο ψυχολογικό επίπεδο των 3.000 μονάδων, ενώ το short squeeze ενισχύει τα ενδοημερήσια ανοδικά "κύματα".
Εφεξής θα παρακολουθήσουμε την πειστικότητα των αγοραστικών διαθέσεων σε όρους όγκου συναλλαγών και «διάχυσης» του ράλι σε όλο και περισσότερους τίτλους, τόσο σε αυτούς που έχουν μείνει πίσω όσο και σε άλλους, λιγότερο γνωστούς, τα θεμελιώδη των οποίων δικαιολογούν υψηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

O Πέτρος Στεριώτης είναι CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών και υποψήφιος Διδάκτορας στα Χρηματοοικονομικά email: thetradingstrategist@yahoo.com)
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης