Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο συναισθηματικός Αλέξης Τσίπρας που δεν τόλμησε την Αλλαγή

Ο συναισθηματικός Αλέξης Τσίπρας που δεν τόλμησε την Αλλαγή
Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη πρέπει να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών και να θέσει ως στόχο τη δεύτερη θέση σε ρόλο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Δεν είμαστε προφήτες.
Όμως αξιολογούμε όλα αυτά που περνούν από μπροστά μας.
Το Δεκέμβριο του 2021 σε άρθρο μας και μάλιστα με αιχμηρό τίτλο έλεγε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πουλήσει ούτε νερό σε ταξιδιώτες στην έρημο» το οποίο αποδείχθηκε …προφητικό.
Στο κείμενο είχαμε προδιαγράψει το 20% ως ποσοστό και οι επερχόμενες εθνικές εκλογές που έγιναν στις 21ης Μαΐου, οι ψηφοφόροι δεν θα δυσκολευτούν στην εκλογή της Κυβέρνησης αλλά τα φώτα της δημοσιότητας θα στραφούν στο πολιτικό κόμμα που θα διεκδικήσει το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Μετά από 18 μήνες οι κάλπες της περασμένης Κυριακής έφεραν στο προσκήνιο τα διλήμματα που είχαμε θέσει τον Δεκέμβριο του 2021 όπως και το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως τα μηνύματα του άρθρου δεν έφτασαν στον προορισμό τους που είχαν τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.
Φθάσαμε στην απομυθοποίηση της «κουτσουρεμένης» απλής αναλογικής αφού είχε θέσει ως όριο το 3% για τη είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή των Ελλήνων.
Οι κάλπες της 25ςης Ιουνίου θα επιβεβαιώσουν την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας έναντι των πολιτικών κομμάτων.
Ακόμη είναι ζητούμενο αν ο πρόεδρος της Ν .Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάσει τον πήχη με σκοπό την αναθεώρηση άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος αναζητώντας τους 180 Βουλευτές.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα κανένα κομματικό στέλεχος δεν έχει θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου.
Τα «φρέσκα» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επίσης δεν έκαναν μία κίνηση καλής θέλησης να διευκολύνουν τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.
Όπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ δεν έχει το χρόνο να αλλάξει το παραμικρό όταν άφησε το χρόνο να κυλήσει ανεκμετάλλευτος από το 2019 μέχρι σήμερα.
Ο συναισθηματικός Αλέξης Τσίπρας απέναντι στα στελέχη του, τον οδήγησαν στην καταστροφή διότι άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν ερήμην του.
Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχει αρκετές πιθανότητες να ενισχυθεί στις επόμενες κάλπες, το οποίο όμως θα λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας έναντι της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη πρέπει να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών και να θέσει ως στόχο τη δεύτερη θέση σε ρόλο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

1684844123581_1.jpg

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης