Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Στεριώτης (CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών): Aκλόνητη η ανοδική τάση στο ΧΑ, παρά την «υψοφοβία»

Στεριώτης (CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών): Aκλόνητη η ανοδική τάση στο ΧΑ, παρά την «υψοφοβία»
Οι "φόβοι μετάδοσης" παραμένουν…
Σε χαμηλά επίπεδα η ενδοημερήσια μεταβλητότητα (volatility) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους Επενδυτές του ΧΑ να συνεχίζουν να κινούνται δίχως πανικό ενόψει των κρίσιμων εθνικών Εκλογών και των υψηλών προσδοκιών σχετικά με την διεθνή αξιολόγηση του Αξιόχρεου της Χώρας μας.
Διαγραμματικά, ο Γενικός Δείκτης ξεκινά την τελευταία «προεκλογική εβδομάδα» ενώπιον της ζώνης-αντίστασης 1.120-1.140 μονάδων (βλ. Γράφημα). Η ανοδική τάση παραμένει ακλόνητη παρά την "υψοφοβία" που νομοτελειακά δημιουργεί η παραμονή του σε υψηλά 100 και πλέον μηνών.
Οι "φόβοι μετάδοσης" από τα προβλήματα ή και την ... φημολογία προβλημάτων σε πάλαι ποτέ πανίσχυρα Ξένα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα παραμένουν στο πίσω μέρος των σκέψεων των Επενδυτών.
Εκτιμούμε ότι αν δεν υπήρχαν οι εν λόγω τραπεζοκεντρικοί ενδοιασμοί και οι απώλειες κεφαλαιοποίησης "προελεύσεως Wall Street", οι παγκόσμιες Κεφαλαιαγορές θα ήταν ήδη σε νέα υψηλά, παρά τις αναμφίβολες προκλήσεις (γεωπολιτικά, Πληθωρισμός κλπ.)
Σε ό,τι αφορά τον αμερικάνικο Πληθωρισμό, η μηνιαία μέτρηση έδειξε μεν τον δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) να βρίσκεται στο άβολο και πάνω από τους στόχους της Federal Reserve 4,9%, από την άλλη όμως αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών.
Ο ΔΤΚ υποχώρησε για δέκατο σερί μήνα Απρίλιος, στοιχείο ενισχυτικότατο της άποψης ότι τα βασικά επιτόκια (prime rates της FED)έχουν φτάσει στην κορύφωσή τους και ότι εφεξής ξεκινά η πορεία μείωσής τους από τις νομισματικές Αρχές.
Φυσικά υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της FED στα μέσα Ιουνίου, αλλά η πανίσχυρη Τράπεζα αναμενόμενα αποφεύγει να "παγώσει" την μεγαλύτερη Οικονομία του Πλανήτη ενάμιση έτος πριν τις Προεδρικές Εκλογές του 2024.
Σε αυτά τα πλαίσια, στα θετικά για τις Αγορές,η "ανάσα" που παίρνουν από την μείωση των προεξοφλητικών επιτοκίων τόσο οι αποτιμήσεις των κυριότερων Ομολόγων όσο και οι μοχλευμένες εισηγμένες-οδηγοί του τεχνολογικού κλάδου.
γδ.PNG
O Πέτρος Στεριώτης είναι CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών και υποψήφιος Διδάκτορας στα Χρηματοοικονομικά (email: thetradingstrategist@yahoo.com)
steriwths.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης