Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Χρηματιστήριο: Η ελληνική αγορά καλείται να παραμείνει… ψύχραιμη

Χρηματιστήριο: Η ελληνική αγορά καλείται να παραμείνει… ψύχραιμη
Του Πέτρου Στεριώτη (CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών και υποψήφιος Διδάκτορας στα Χρηματοοικονομικά)
 
Κοντά στα πολυετή υψηλά του ο Γενικός Δείκτης, πιθανότατα προδικάζει ένα φιλοεπενδυτικό μετεκλογικό "αύριο", ενώ αξιοποιεί το γενικά θετικό διεθνές περιβάλλον.
Έχουμε εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα με την οποία οι διεθνείς Επενδυτές "ξεχνούν" ότι μόλις πριν λίγες ημέρες σημειώθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη χρεωκοπία στα αμερικάνικα τραπεζικά χρονικά.
Αυτή η επενδυτική συμπεριφορά, την οποία απεικονίζουν Δείκτες και Συνάλλαγμα, αποτελεί ένδειξη ισχύος για τη θετική συνέχεια και της ελληνικής Αγοράς.
Στις επόμενες εβδομάδες, και ενώ δεν αποκλείουμε να σπάσουν και άλλοι αδύναμοι "κρίκοι" του ξένου χρηματοπιστωτικού Συστήματος, η ελληνική Αγορά καλείται να παραμείνει όχι απλά ψύχραιμη αλλά και να αποδείξει ότι τα κέρδη της τάξης του 40% του τελευταίου οκταμήνου δεν είναι τυχαία.
Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές, η αβεβαιότητα αποτρέπει πολλούς ακόμη εν δυνάμει αγοραστές από τη συμμετοχή τους στο εγχώριο secular bull market, αλλά οι θετικές εταιρικές εξελίξεις θα συνεχίσουν να επιβραβεύονται σε βάθος χρόνου.
Από διαγραμματικής άποψης, ο απλός κινητός μέσος όρος 50 ημερών έχει δράσει υποστηρικτικά για τον Γενικό Δείκτη τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ αυτός μοιάζει έτοιμος για σημαντικές κινήσεις καθώς πλησιάζει την αιχμή του τριγώνου (βλ. Διάγραμμα).
ΓΔ_05052023.JPG 
O Πέτρος Στεριώτης είναι CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών και υποψήφιος Διδάκτορας στα Χρηματοοικονομικά (email:  thetradingstrategist@yahoo.com)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης