Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κύριε Ανδρουλάκη πότε θα πείτε ποιον θέλετε για πρωθυπουργό (;)

Κύριε Ανδρουλάκη πότε θα πείτε ποιον θέλετε για πρωθυπουργό (;)
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχεδιάζει το μέλλον της χώρας μέσα από το πρόσωπο του πρωθυπουργού
Τον «Κανένα» επιλέγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για κυβερνητικές συνεργασίες θέτοντας ως βασικό όρο οι πρόεδροι των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλειστούν από το θέση του πρωθυπουργού.
Η πολιτική επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, παραμένει ακλόνητη και μετά το θάνατο 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχεδιάζει το μέλλον της χώρας μέσα από το πρόσωπο του πρωθυπουργού, που θεωρεί ως τον κύριο υπαίτιο για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στη χώρα. Θέλει να πιστεύει ότι η Ελλάδα ακόμη δεν έχει συναντήσει τον πιο κατάλληλο πρωθυπουργό που θα τη βάλει στις ράγες της προόδου.

Τα Τέμπη για τον κ. Ανδρουλάκη παρουσιάζεται ως μια ευκαιρία που θα προωθήσει και θα θέσει το δίλημμα απέναντι σε 3,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους.
Το «Μάτι» είναι ευθύνη του πρωθυπουργού.(;) για κάποιους μπορεί να είναι. Τα Τέμπη είναι ευθύνη του πρωθυπουργού (;) για κάποιους μπορεί να είναι.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ούτε λίγο ούτε πολύ ψάχνει το δικό του «Μέγα Αλέξανδρο» που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας.
Το πρόσωπο του πρωθυπουργού είναι βαρύνουσας σημασίας για τους πολίτες αφού αποτελούν το βασικό πυλώνα σε ένα πολιτικό κόμμα. Όταν όμως μια Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα «Μάτι» και σήμερα τα «Τέμπη» οι πρόεδροι των κομμάτων του Εθνικού Κοινοβουλίου πρέπει να αξιολογήσουν τα δυο γεγονότα με πρόσθετα κριτήρια.

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να φορά τη στολή του πυροσβέστη του σταθμάρχη και του αστυνόμου.
Είναι εμφανές ότι η κρατική μηχανή και οι δημόσιες υπηρεσίες που προσφέρουν υπηρεσίες μετά από τρία Μνημόνια. Φαίνεται ότι είναι σε πλήρη αποδιοργάνωση λόγω χαμηλών αμοιβών. Η Ελλάδα ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματά της διότι οι κρατική μηχανή απαρτίζεται από ένα προσωπικό που έχει βάλει όριο στις προσφερόμενες υπηρεσίες.
Μπορεί να γίνομαι άδικος ειδικά στο τομέα της Υγείας με το προσωπικό πραγματικά να κινείται με πατριωτικά αισθήματα που το κρατά στην κυριολεξία ζωντανό (ως πότε.)
Αν αποδεχτούμε την πρόταση του κ Ανδρουλάκη δεν μας φτάνει ένας πρωθυπουργός ή ένας υπουργός για να αντιμετωπιστεί ή να αξιολογηθεί κάθε φορά η επίδοση της κρατικής μηχανής.

Το θέμα είναι πιο σύνθετο αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει την εύκολη λύση για πολιτικά οφέλη τα οποία δεν είναι βέβαιο ότι θα τα καρπωθεί.
Η ψήφος του ελληνικού λαού θα προσδιορίσει το σωστό και το λάθος της στρατηγικής του κ Ανδρουλάκη.
Όμως είναι σαφές ότι πρέπει να μάς πει πιο πρόσωπο επιλέγει για τη θέση του πρωθυπουργού πριν πάμε στις κάλπες.
Για να το «αγριέψουμε» θα μας προσδιορίσει το ποσοστό που προσδοκά να πάρει το κόμμα του για να ξέρουμε πότε θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου.
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης