Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

H Tesla έρχεται να πουλήσει ασφαλιστήρια στην Ευρώπη

H Tesla έρχεται να πουλήσει ασφαλιστήρια στην Ευρώπη
Η Tesla Insurance προθερμαίνεται, ώστε να ξεκινήσει να ‘κυκλοφορεί’ στην Ευρώπη ανάμεσα στους μεγάλους παίκτες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης...
Σχετικά Άρθρα
Ένας ακόμα παίκτης εισβάλλει στο κανάλι της διανομής ασφαλιστικών προϊόντων υπό το φόβο να σαρώσει την Ευρώπη.
Η Tesla Insurance προθερμαίνεται, ώστε να ξεκινήσει να ‘κυκλοφορεί’ στην Ευρώπη ανάμεσα στους μεγάλους παίκτες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Στόχος της Tesla Insurance Ltd, να μπει για τα καλά στην αρένα της ασφαλιστικής αγοράς για να αλλάξει τον τρόπο που οι πελάτες ασφαλίζουν τα αυτοκίνητα τους.

Διασυνοριακές πωλήσεις

Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έχει ήδη πατήσει το κατώφλι της Ευρώπης με την ίδρυση του Ευρωπαϊκού της υποκαταστήματος στη Μάλτα, τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά της Ευρώπης να προσφέρει τις υπηρεσίες τη, σήμερα αναζητά νομικό σύμβουλο για την αγορά της Ευρώπης με εξειδίκευση στις ασφάλειες, ενώ συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά των ΗΠΑ.
Η θέση σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι στα γραφεία της στο Λονδίνο και οι πωλήσεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων θα γίνονται εντός Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και προς όλη την Ευρώπη.
Σημειώνεται πως η επέκταση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της Tesla στην Ευρώπη έχει ήδη ξεκινήσει, με την εταιρεία να εγγράφεται στα μητρώα του Λονδίνου που βρίσκονται στην οδό Devonshire 109 τον Μάρτιο του 2022.
Προηγουμένως δε, η Tesla είχε συνεργαστεί με ασφαλιστικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη υπό συγκεκριμένους όρους.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα για το πότε θα θέσει σε κυκλοφορία τις ασφαλιστικές υπηρεσίες, ωστόσο η καταχώρηση της αγγελίας για πρόσληψη νομικού συμβούλου υποδηλώνει ότι η διανομή ασφαλιστικών προϊόντων στην Ευρώπη θα εγκαινιαστεί μέσα στο 2022.

Ευθύνη της σύγκρουσης στα αυτοκινούμενα οχήματα

Η μετάβαση της Tesla στην Ευρώπη υποδηλώνει και κάτι ακόμα ότι η γηραιά Ηπειρος θα εγκαινιάσει προσεχώς νέες μορφές ασφάλισης αυτοκινήτου, όταν ακόμα δεν έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις και δεν έχει υπάρξει πλαίσιο οριστικό για τις ευθύνες που προκύπτουν μετά από ένα ατύχημα ή δυστύχημα, όπως ποιος τελικά είναι υπεύθυνος, αν ένα αυτοκινούμενο όχημα συγκρουστεί, με ένα κανονικό όχημα, ή ένα άλλο αυτοκινούμενο όχημα: ο οδηγός, η αυτοκινητοβιομηχανία, ή βιομηχανία που κατασκεύασε το λογισμικό ήτοι ο κατασκευαστής;

Ελ Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης