Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αχ βρε Κώστα !!!

Αχ βρε Κώστα !!!
H λίστα των παρακολουθήσεων που ήρθε στη δημοσιότητα ταιριάζει περισσότερο σε μία παιδική θεατρική παράσταση

Οι παρακολουθήσεις και στην σύγχρονη εκδοχή τους ως επισυνδέσεις είναι μείζον πολιτικό θέμα.
Η κυβέρνηση όπως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις και κυρίως να αποκαλύψει τι γνωρίζει όπως και τη δεν γνωρίζει.
Όμως η λίστα των παρακολουθήσεων που ήρθε στη δημοσιότητα από το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ταιριάζει περισσότερο σε μία παιδική θεατρική παράσταση, ενώ απέχει έτη φωτός από μία παράσταση αρχαίας τραγωδίας.
Όταν κάποιοι  μπαίνουν στον κόπο να παρακολουθούντην Ευγενία και τον Άδωνι, μας βάζει σε υποψία αν πρόκειται για επαγγελματική ομάδα παρακολούθησης ή για εκπαιδευτικό σεμινάριο από παιδιά του δημοτικού.
Όταν ένας μηχανισμός παρακολούθησης με αξιώσεις έχει βάλει στο στόχαστρο και την Αριστοτελεία Πελώνη ενώ λείπει ο Βαγγέλης Μαρινάκης όπως και η στενή ομάδα συνεργατών του μπορούμε να μιλάμε για επαγγελματική ομάδα παρακολουθήσεων.
Τι σόι επαγγελματισμός είναι αυτός όταν ο διοικητής της ΕΥΠ εκπαραθυρώθηκε όπως και το δεξί χέρι του πρωθυπουργού στο  Μέγαρο Μαξίμου ο κ Γρηγοριάδης.
Η κυβέρνηση έχει περισσότερα προβλήματα από όσα φαντάζεται και ο τελευταίος φιλήσυχος ψηφοφόρος , ο οποίος διαπιστώνει ακόμη  μια φορά  ότι στο προσκήνιο έρχονται ζήτημα κρίσιμα αλλά απαιτεί να μην εξαφανιστούν από την επικαιρότητα τα δικά του προβλήματα, όπως είναι η ακρίβεια, η ενέργεια , οι αγρότες που  δεν βρίσκουν εργάτες, οι καταναλωτές  που έχουν εξαφανιστεί όπως και οι χιλιάδες  οι άνθρωποι που περιμένουν μήνες για να μπουν σε ένα  χειρουργείο  για την αποκατάσταση  της υγείας τους.
Ο Κώστας Βαξεβάνης αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική ατζέντα σε μία ημέρα θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τα καυτά προβλήματα της κοινωνίας όπως αναδεικνύονται μέσα από της δημοσκοπήσεις.
Η ακρίβεια ,τα τιμολόγια  ρεύματος η μειωμένη αγοραστική του δύναμη θα περάσουν σε δεύτερο πλάνο διότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αποφάσισε να απαντήσει .
‘Όπως όλα δείχνουν θα το πάει  μέχρι τέρμα διότι ήταν η καλύτερη  πολιτική ευκαιρία που του έδωσε ο πολιτικός του αντίπαλος.
Αχ βρε Κώστα, οι ευαισθησίες των ψηφοφόρων βαίνουν μειούμενες διότι γνωρίζει ότι ο κρατικός μηχανισμός αλλάζει εργοδότη όχι πολιτικές.
Αν η πολιτική θέλει να αλλάξει να δώσει ένα  φρέσκο στίγμα  να προσδιορίσει εδώ και τώρα  ότι  η ΕΥΠ θα περάσει στον έλεγχο της Βουλής.
Επιπλέον η παρέμβαση της Δικαιοσύνης  στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, η οποία να σημειώσουμε  δεν μπορεί να διεξάγει με ομαλότητα μία δίκη για τους υπεύθυνους της τραγωδίας στο Μάτι , οι ψηφοφόροι δεν μπορούν να περιμένουν 4 και 5  χρόνια  για τη  αποκάλυψη της αληθείας.
Πρόκειται για κορυφαία κυβερνητική πάσα και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο στην κυβέρνηση, η οποία αντί να απολογείται πήρε ρόλο κατηγόρου.
Ο πολιτικός χρόνος θα ξοδεύεται με εκατέρωθεν καταγγελίες.
Τι θα μείνει στους ψηφοφόρους;  Θα θυμηθούν το άσμα της Καίτης Γαρμπή που μιλά για τις ευαισθησίες των ανθρώπων που πονάνε και δεν τους καταλαβαίνει κανείς.

Νίκος Θεοδωρόπουλος ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης