Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατάργησε το δαχτυλίδι της διαδοχής και επέβαλε την κάλπη στην εκλογή προέδρου

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατάργησε το δαχτυλίδι της διαδοχής και επέβαλε την κάλπη στην εκλογή προέδρου
Οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ ή του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να φοβούνται τον Γιώργο Παπανδρέου διότι ξέρουν πολύ καλά με το κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας

Η συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ ( ΠΑΣΟΚ) την ερχόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου έχει μία ιστορία 17 ετών.
Για πρώτη φορά στήθηκε κάλπη στις 8 Φεβρουαρίου του 2004 από τον ίδιο ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος να σημειωθεί είχε πάρει το δαχτυλίδι της ηγεσίας από τον απερχόμενο πρόεδρο και πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Η απόφασή του σημάδεψε τις εξελίξεις στα πολιτικά κόμματα της χώρας ή αν επιθυμείτε τα αστικά κόμματα ενώ τα επαναστατικά και αριστερά προτιμούν να διατηρούν τους παραδοσιακούς κανόνες στην εναλλαγή του προέδρου ή του αρχηγού.
Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου το 2004 καθόρισε τις εξελίξεις και στη Νέα Δημοκρατία καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει να επιλέγει αρχηγό με τη μάζωξη μιας ομάδας αρίστων του κόμματος.
Η ηγεσία της ΝΔ αναγνώρισε τη διαδικασία το 2009 στήνοντας κάλπες για την εκλογή προέδρου δίνοντας την προεδρία στον Αντώνη Σαμαρά.
Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός το 2009.
Ο Γιώργος Παπανδρέου στις αρχές του 2010 αρνήθηκε να ικανοποιήσει αίτημα του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη ,για χρηματοδότηση από την Εθνική Τράπεζα, η οποία υποχρεώθηκε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση, που επιβεβαίωνε το σχετικό αίτημα του ΔΟΛ .
Η άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να εξυπηρετήσει τον ΔΟΛ του κόστισε και του κοστίζει ακόμη.
Η αναμέτρηση των έξι υποψηφίων.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα έπρεπε να ήταν η μία υποψηφιότητα και η δεύτερη ως η κοινή συνισταμένη των άλλων 4 υποψηφίων και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη από την στιγμή που κατέχει θέση Ευρωβουλευτή και απουσιάζει από την ελληνική Βουλή ήταν περιττή διότι αν εκλεγεί θα είναι εκτός Βουλής.
Και φυσικά η κοινοβουλευτική ομάδα θα εκλέξει ποιος θα τους εκπροσωπεί στη Βουλή.
Ο κ Ανδρουλάκης είχε το χρόνο να περιμένει. Με την απόφαση του να κατέβει χάνει τη σειρά του και στην περίπτωση που δεν εκλεγεί δεν θα μπορεί να διατηρεί την υποψηφιότητά του για την επόμενη αναμέτρηση.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης παίζει τα ρέστα του διότι αν δεν εκλεγεί θα θυμίζει τον Γιώργο Σιότροπο που ήταν η σταθερή υποψηφιότητα για δεκαετίες στο Δήμο της Νέας Σμύρνης.

Γιώργος Παπανδρέου – Ανδρέας Λοβέρδος

Δεν χρειάζεται ο δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του προέδρου.
Ο πρώτος τα παίρνει όλα με την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων.
Επειδή το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα φορέας αλλαγών στην κοινωνία και στην πολιτική, συμβάλλοντας και στη βελτίωση της Νέας Δημοκρατίας θα ήταν ευχής έργο οι τέσσερις υποψηφιότητες να αφήσου τις δύο υποψηφιότητες προς αναμέτρηση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αν και πρωθυπουργός την περίοδο 2009 - 2011 τόλμησε να προτείνει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά να συνεργαστούν τα δύο κόμματα δίνοντας ακόμη και την καρέκλα του πρωθυπουργού.
Οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ ή του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να φοβούνται τον Γιώργο Παπανδρέου διότι ξέρουν πολύ καλά με το κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας, ένας πρωθυπουργός φεύγει με εντολή του ελληνικού λαού και όχι όπως έγινε το Νοέμβριο του 2011( εσείς τα γνωρίζετε καλύτερα)
Λοιπόν οι ψηφοφόροι «χρωστάνε» στον Γιώργο Παπανδρέου όπως και οι υποψήφιοι αφού θα αναμετρηθούν μέσα από την εκλογική διαδικασία που επέβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο λόγος στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ
Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ θα επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο ενώ κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα ή νοθεύοντας μια δημοκρατική διαδικασία ενός κόμματος.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης