Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Επενδυτές, έφτασε η ώρα για long τοποθετήσεις στις μετοχές! Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει - Επιδείξτε συγκρατημένη αισιοδοξία, με σαφή αποτίμηση του ρίσκου...

Citigroup: Επενδυτές, έφτασε η ώρα για long τοποθετήσεις στις μετοχές! Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει - Επιδείξτε συγκρατημένη αισιοδοξία, με σαφή αποτίμηση του ρίσκου...
Επικίνδυνη χαρακτηρίζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Citigroup, την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι αγορές στη διαμόρφωση της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής που ασκούνται στην παγκόσμια οικονομία.
"Η εμπιστοσύνη των αγορών είναι εύθραυστη και ελαφρώς επικίνδυνη", σχολιάζει ο οίκος, στην τελευταία 11σέλιδη έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Sharp Reaction to Old News Suggests Congestion", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Kληθείς ο οίκος να περιγράψει την πορεία των διεθνών αγορών - στην τρέχουσα συγκυρία - στέκεται στο εξής: Η σχέση μεταξύ μετοχών και ομολόγων έχει καταστεί εξαιρετικά ασταθής.
"'Εχουμε δει περιόδους όπου οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται πτωτικά και οι μετοχές ανοδικά. Αυτό είναι ένδειξη ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει. Ταυτόχρονα, δεν έχουμε δει περιόδους όπου οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται ανοδικά και οι μετοχές πτωτικά. Αυτό σημαίνει πως για την ώρα δεν είναι ορατός ο κίνδυνος για την εμφάνιση μιας νέας ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία", σχολιάζουν οι αναλυτές της Citigroup.
Και εκτιμούν: Η γενική αίσθηση τη δεδομένη στιγμή για τις αγορές είναι η εξής: Συγκρατημένη αισιοδοξία με σαφή αποτίμηση του ρίσκου...
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, συνεχίζει ο οίκος, τον πρώτο λόγο έχουν οι κεντρικές τράπεζες. Με τη δράση τους έχουν κατορθώσει σε μεγάλο βαθμό να πείσουν τις αγορές πως οι κίνδυνοι έχουν περιοριστεί. Ωστόσο, για αυτό που δεν έχουν πειστεί ακόμη οι επενδυτές, είναι η δυναμική και οι προοπτικές για ανάπτυξη.
Ποια είναι όμως τελικά η θέση της Citigroup για την πορεία των διεθνών αγορών; Οι αναλυτές του οίκου διευκρινίζουν: Η ώρα για long τοποθετήσεις στις μετοχές έφτασε!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης