Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Χρόνια η ύφεση της Ευρωζώνης - Οι πιέσεις στο ευρώ θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες - Βέβαιη η υποχώρησή του στα 1,25 δολ μέχρι τα τέλη του 2013

Bank of America Merrill Lynch: Χρόνια η ύφεση της Ευρωζώνης - Οι πιέσεις στο ευρώ θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες - Βέβαιη η υποχώρησή του στα 1,25 δολ μέχρι τα τέλη του 2013
Χρόνια τείνει να καταστεί η ύφεση που πνίγει την Ευρωζώνη, προειδοποιεί σε νέα έκθεσή της η Bank of America Merrill Lynch, προειδοποιώντας πως οι πιέσεις για το ενιαίο νόμισμα θα ενταθούν στο προσεχές διάστημα.
"Το ευρώ θα συνεχίσει να υποχωρεί. Στα τέλη του τρέχοντος έτους, 2013, θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 1,25 δολαρίων", σχολιάζει ο οίκος, στη νέα έκθεσή του, υπό τον τίτλο "USD-Positive Forces Remain Robust; EUR/USD En-Route To 1.25", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Οι αιτίες για την υποχώρηση του ευρώ σε αυτά τα επίπεδα, συνεχίζει ο οίκος, είναι δύο: Η χρόνια ύφεση της Ευρωζώνης και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ, τα οποία λειτουργούν υποστηρικτικά για την πορεία του αμερικανικού δολαρίου.
"Το αμερικανικό δολάριο θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά τους προσεχείς μήνες", αναφέρει στη νέα αυτή έκθεσή της η Bank of America Merrill Lynch.
Short τοποθετήσεις για την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου συστήνει προς τους επενδυτές και η Societe Generale.
Όπως ο οίκος ανέφερε στην τελευταία έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Keep Long Dollars; Stay Short EUR/USD Targeting 1.26", το ευρώ θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις, υποχωρώντας στο προσεχές μέλλον στα επίπεδα των 1,26 δολαρίων.
Κατά τη Societe Generale, η άνοδος του δολαρίου θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.
Όπως τονίζει, ολοένα και αυξάνονται οι long τοποθετήσεις για το αμερικανικό δολάριο, ενώ η αίσθηση στις αγορές είναι θετική απέναντι στο αμερικανικό νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης