Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Ο κίνδυνος του κραχ ομολόγων δεν είναι άμεσος, αλλά σίγουρα είναι στο τραπέζι - Οι κινήσεις των επενδυτών πρέπει να είναι «χειρουργικές» διαφορετικά θα ζήσουμε δύσκολες μέρες

Societe Generale: Ο κίνδυνος του κραχ ομολόγων δεν είναι άμεσος, αλλά σίγουρα είναι στο τραπέζι - Οι κινήσεις των επενδυτών πρέπει να είναι «χειρουργικές» διαφορετικά θα ζήσουμε δύσκολες μέρες
Εξαιρετικά ανήσυχη είναι η επενδυτική κοινότητα για την πορεία των ομολόγων παγκοσμίως, μετά και τις τελευταίες κινήσεις στο ταμπλό και την προοπτική η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η Fed να αυξήσει το βασικό επιτόκιο. Αυτό αναφέρει η Societe Generale στην τελευταία ανάλυση της, ακολουθώντας εν μέρει πρότερη εκτίμηση της Goldman Sachs, η οποία προειδοποιούσε ότι το sell off στα ομόλογα έχει ξεκινήσει.
Σύμφωνα με την ανάλυση του  Patrick Legland, της Societe Generale, με τον τίτλο  "Are We Facing A Bond Crash? Not Yet, But..." (Αντιμετωπίζουμε ένα κραχ στα ομόλογα; Όχι ακόμη) που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, αναμένεται η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων 10ετούς διάρκειας να φτάσει στο 2,75% έως το τέλος του έτους, με τον κίνδυνο του sell off να είναι υπαρκτός.
Η πρόσφατη αύξηση της μεταβλητότητας στην αγορά ομολόγων είναι ένα ανησυχητικό σημάδι. Ωστόσο βρισκόμαστε μακριά ακόμη από το peak της μεταβλητότητας η οποία είχε κορυφωθεί πριν από 5 χρόνια, όταν δηλαδή κατέρρευσε η Lehman Brothers και ξεκινούσε η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Βέβαια, σύμφωνα με τον Legland, κλειδί στην διαμόρφωση των συνθηκών της αγοράς παραμένει η πολιτική της Bank of Japan, και το αν αυτή δείξει θετικά αποτελέσματα σχετικά γρήγορα.
Εάν η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας μπορέσει να κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά μεσοπρόθεσμα, τότε μπορεί να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες. Σε διαφορετική περίπτωση η φούσκα στα ομόλογα θα σκάσει με απρόβλεπτες συνέπειες στις κεφαλαιαγορές.
Οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις στις Κεντρικές Τράπεζες πολύ προσεκτικά, χωρίς πανικό και ανησυχίες, ώστε να μην προκληθεί κάποια πρόωρη κατάρρευση, σύμφωνα με τον Legland, ο οποίος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όλα θα διαφανούν με τις συνέπειες που μπορεί να έχει η έξοδος της Fed από την πολιτική της υπερβολικής χαλάρωσης και στήριξης της οικονομίας.
"Ο κίνδυνος του κραχ ομολόγων δεν είναι άμεσος, αλλά σίγουρα είναι στο τραπέζι", κλείνει την ανάλυση του ο Legland.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης