Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Το ράλι των διεθνών αγορών θα έχει συνέχεια! Το κλίμα ευφορίας και η παντελής απουσία πανικού στους κύκλους των επενδυτών μαρτυρά την επόμενη μέρα! Στις 1.675 μονάδες ο S&P 500 μέχρι το καλοκαίρι!

Citigroup: Το ράλι των διεθνών αγορών θα έχει συνέχεια! Το κλίμα ευφορίας και η παντελής απουσία πανικού στους κύκλους των επενδυτών μαρτυρά την επόμενη μέρα! Στις 1.675 μονάδες ο S&P 500 μέχρι το καλοκαίρι!
Η άνοδος των διεθνών αγορών έχει και συνέχεια! Το ράλι των χρηματιστηρίων δεν θα σταματήσει εδώ!
Τα ανωτέρω διαμηνύει, μέσω νέας έκθεσής της η Citigroup, πηγαίνοντας κόντρα σε όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως μετά τα ιστορικά υψηλά των αγορών, έρχεται βίαιο sell off!
"Οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα μαζικό sell off", διερωτάται χαρακτηριστικά ο Tobias Levkovich, κορυφαίος αναλυτής του οίκου και συντάκτης της εν λόγω έκθεσης, την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Όχι απαραίτητα!", απαντά. Και εξηγεί: Η ανθεκτικότητα του ράλι των διεθνών αγορών αντανακλά μετά βεβαιότητας τη διευρυμένη αισιοδοξία που επικρατεί στους κύκλους των επενδυτών.
Κατά τον Levkovich, μπορεί τα θεμελιώδη μεγέθη της παγκόσμιας οικονομίας να μην δικαιολογούν την άνοδο των χρηματιστηρίων, ωστόσο οι επενδυτές βρίσκουν... λόγους για να αισιοδοξούν.
"Η πορεία των εταιρικών αποτελεσμάτων αποτελεί έναν πολύ σημαντικό καταλύτη για την επόμενη μέρα των αγορών", επισημαίνει ο αναλυτής της Citigroup.
Ωστόσο ο ίδιος παραδέχεται πως τίποτα... βιώσιμο δεν υπάρχει στην παγκόσμια οικονομία, με τις αβεβαιότητες να πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο.
Όπως εξηγεί ο αναλυτής του οίκου, το μοντέλο Πανικού - Ευφορίας (Panic/Euphoria) της Citigroup στέλνει σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα για τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές. "Όταν το εν λόγω μοντέλο δείχνει πως οι επενδυτές βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, τότε είναι ώρα για μαζικές αγορές μετοχών. Όταν, στον αντίποδα, οι επενδυτές κινούνται σε κλίμα ευφορίας, τότε είναι ώρα για μαζικές πωλήσεις", διευκρινίζει ο Levkovich.
Και εξηγεί: Από τη στιγμή που - στην τρέχουσα συγκυρία - το μοντέλο δεν "βροντοφωνάζει" για μαζικές αγορές μετοχών (ήτοι δεν υπάρχει πανικός), τότε υπάρχουν λόγοι για αισιοδοξία.
"Οι διεθνείς αγορές μπορούν να φτάσουν ακόμη υψηλότερα!", προβλέπει ο Levkovich.
Ο αναλυτής της Citigroup δεν αποκλείει μάλιστα εκτόξευση του δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, του S&P 500, στα επίπεδα των 1.650 - 1.675 μονάδων μέχρι το καλοκαίρι!
Να σημειωθεί εδώ πως ο S&P 500 κινείται στην τρέχουσα συγκυρία πέριξ των 1.625 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης