Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Oι κεντρικές τράπεζες πρέπει να επιστρέψουν στην ομαλή, παραδοσιακή πολιτική τους - Nα μπει φρένο στην.. υπέρ-δράση τους! Μόνο με τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, θα εξαλειφθεί ο κίνδυνος να ξεσπάσει μια νέα, παγκόσμια κρίση

tags :
Pimco: Oι κεντρικές τράπεζες πρέπει να επιστρέψουν στην ομαλή, παραδοσιακή πολιτική τους - Nα μπει φρένο στην.. υπέρ-δράση τους! Μόνο με τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, θα εξαλειφθεί ο κίνδυνος να ξεσπάσει μια νέα, παγκόσμια κρίση
Την ανάγκη στήριξης της - πραγματικής - παγκόσμιας οικονομίας, προκειμένου να μπει φρένο στις ανησυχίες επενδυτών και αναλυτών για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μια νέα, οικονομική κρίση, επισημαίνει ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
"Ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που ανησυχούν για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν νέες οικονομικές και δημοσιονομικές φούσκες, με άκρως αρνητικές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία", παραδέχεται ο ισχυρός άντρας της Pimco, στο νέο του άρθρο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Kαι εξηγεί: Ο καλύτερος τρόπος για τον περιορισμό των κινδύνων είναι η πραγματική παγκόσμια οικονομία να κερδίζει ολοένα και περισσότερο momentum (δυναμική). Αυτό, όπως υποστηρίζει ο El Erian, θα παράσχει σημαντικό κίνητρο, ώστε να στηριχθούν τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας, να αυξήσουν τις επενδύσεις οι ανά τον κόσμο επιχειρήσεις, να δημιουργηθούν νέα εργοστάσια και επιτέλους οι κεντρικές τράπεζες να ομαλοποιήσουν τις πολιτικές τους, επιστρέφοντας στις παλιές, παραδοσιακές τους δράσεις.
"Θυμηθείτε: Στην τρέχουσα συγκυρία, η πορεία των διεθνών αγορών δεν αντανακλά τα θεμελιώδη μεγέθη, αλλά αντίθετα, αντανακλά τον αντίκτυπο της υπερ-δράσης των κεντρικών τραπεζών", διαμηνύει ο El Erian.
Και προσθέτει: Οι κεντρικές τράπεζες - σήμερα - χρησιμοποιούν ατελή και μονομερή εργαλεία, με στόχο τη στήριξη της ανάπτυξης της οικονομίας.
Με το να το κάνουν όμως αυτό, συνεχίζει ο ισχυρός άντρας της Pimco, οι κεντρικές τράπεζες εισέρχονται σε άγνωστα μέχρι πρότινος εδάφη. Όσο περισσότερο μένουν στα εδάφη αυτά, τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης