Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Schaeuble (υπ.Οικονομικών Γερμανίας): Υπεραμύνεται της πολιτικής λιτότητας – Η Ευρώπη δεν θα έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης - Ανοησίες τα περί Γερμανικής Ευρώπης

tags :
Schaeuble (υπ.Οικονομικών Γερμανίας): Υπεραμύνεται της πολιτικής λιτότητας – Η Ευρώπη δεν θα έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης - Ανοησίες τα περί Γερμανικής Ευρώπης
Το αυξημένο δημόσιο χρέος ορισμένων κρατών-μελών της Ευρωζώνης και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας ευθύνονται για την κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν και όχι η πολιτική λιτότητας υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, ο οποίος έβαλε κατά του σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας για τις επικρίσεις και την πολεμική που άσκησε πρόσφατα κατά της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel.



«Και οι δυο μας έχουμε αφιερώσει τα τελευταία χρόνια στην σταθεροποίηση και στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης, στην παροχή βοήθειας στα κράτη-μέλη που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Δεν νομίζω πως όλοι αυτοί που μας κρίνουν, μπορούν να πουν κάτι διαφορετικό» τονίζει ο Schaeuble σε συνέντευξη του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, υπογραμμίζοντας πως «αντί ορισμένοι πολιτικοί να ασχολούνται με τις πραγματικές αιτίες των σημερινών προβλημάτων, προτιμούν να ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους».
Επιπλέον, ο Schaeuble αναφέρει πως είναι «τρελό» να πιστεύει κανείς πως το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, μπορεί να διευθετηθεί με ακόμα μεγαλύτερο χρέος. «Η λύση βρίσκεται στις παραγωγικές επενδύσεις, στις διαρθρωτικές αλλαγές, στην Παιδεία και στην Έρευνα» σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος καλεί τη Γαλλία να μην εγκαταλείψει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ύστερα από τη διετή παράταση που της έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω του 3%.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τονίσει πως κάθε αναβολή της επίτευξης του στόχου για μείωση του ελλείμματος θα πρέπει να συνοδεύεται από σαφείς δεσμεύσεις για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε ο Schaeuble, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ένα πράγμα είναι ήδη ξεκάθαρο: δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υποστήριξε πως τα υπερχρεωμένα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να επωφεληθούν του χρόνου που τους δίνουν τα πακέτα διάσωσης για να επιτύχουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους, εκτίμησε πως η Ευρώπη δεν θα έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης  ενώ χαρακτήρισε ανοησίες τα περί Γερμανικής Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης