Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η κυπριακή βουλή θα εγκρίνει το πακέτο διάσωσης της Κύπρου - Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική - Παραμένει η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας

Citigroup: Η κυπριακή βουλή θα εγκρίνει το πακέτο διάσωσης της Κύπρου - Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική - Παραμένει η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας
Πιθανή χαρακτηρίζει την έγκριση του πακέτου διάσωσης της Κύπρου από την κυπριακή βουλή η Citigroup, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Λευκωσίας, όσο και την έγκριση που έχει λάβει από τα εθνικά κοινοβούλια των άλλων χωρών της Ευρωζώνης το κυπριακό Μνημόνιο.
"Το κυπριακό πακέτο διάσωσης πιθανότατα θα λάβει την έγκριση της κυπριακής βουλής", εκτιμά ο οίκος, σε νέα, σημερινή 8σέλιδη έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Italian Government to Be Nominated Today", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnes.gr.
Επικαλούμενη η Citigroup τις δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Χ. Γεωργιάδη πως "οι περισσότεροι όροι του κυπριακού μνημονίου έχουν ήδη περάσει από την κυπριακή βουλή", αναμένει και το οριστικό πράσινο φως για το πακέτο διάσωσης.
"Η κυπριακή βουλή σύντομα θα αντιληφθεί πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική - πέραν της ψήφισης του μνημονίου - στην τρέχουσα συγκυρία για τη Λευκωσία", είναι τα ακριβή λόγια του υπουργού Οικονομικών Χ. Γεωργιάδη, πάνω στα οποία βασίζεται η Citigroup.
Ωστόσο ο οίκος επιμένει πως η αβεβαιότητα που συνδέεται με τις κυπριακές εξελίξεις και τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας - στη μετά μνημονίου εποχή - θα συνεχίσει να προκαλεί πιέσεις για το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Εστιάζοντας, στην ίδια έκθεσή της, η Citigroup, στο έτερο μείζον θέμα των ημερών, ήτοι τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη "διαμάχη" μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης, υποστηρίζει: Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της λιτότητας, δεν πρόκειται να αλλάξει στάση. Το Βερολίνο δεν εμφανίζεται διατεθειμένο να χαλαρώσει τις αυστηρές επιταγές για συνέχιση της λιτότητας.
"Η αυστηρή λιτότητα θα συνοδεύει τις χώρες της Ευρωζώνης μέχρι και το 2014 αλλά και αργότερα", υποστηρίζει η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης