Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αναμένεται θετική έκπληξη από την FBBank – Ενδιαφέρον από 3-4 funds από τις ΗΠΑ και το Λονδίνο για την τράπεζα – Αισιοδοξία ότι θα καλυφθεί ο στόχος των 168 εκατ ευρώ

tags :
Αναμένεται θετική έκπληξη από την FBBank – Ενδιαφέρον από 3-4 funds από τις ΗΠΑ και το Λονδίνο για την τράπεζα – Αισιοδοξία ότι θα καλυφθεί ο στόχος των 168 εκατ ευρώ
Θετική έκπληξη αναμένεται από την FBBank καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο υπερκινητικός Βίκτωρ  Ρέστης βασικός μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 64,79% έχει επαφές με funds από ΗΠΑ και Λονδίνο ώστε να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου και το ομολογιακό.

Από τις επαφές προκύπτει ότι υπάρχει ενδιαφέρον και αν ο στόχος καλυφθεί θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία.  
Από το επιτελείο της τράπεζας εκφράζεται αισιοδοξία ότι ο στόχος των 168 εκατ ευρώ θα καλυφθεί και η τράπεζα θα παραμείνει  ιδιωτική.
Ο στόχος ανακεφαλαιοποίησης των 168 εκατ ευρώ μπορεί να μην  είναι εύκολος αλλά η προσπάθεια που έχει καταβληθεί από τον βασικό μέτοχο αρχίζει να αποδίδει. Τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλύτερα για την FBBank σε σχέση με λίγους μήνες πριν όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση.  
Τα 110 εκατ αφορούν αμκ και τα 58 εκατ ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές είναι πολύ πιθανό να καλυφθούν αποτελώντας μια μεγάλη και θετική έκπληξη από μια μικρή τράπεζα.  
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τρόικα και της ΤτΕ ώστε να συναποφασίσουν ένα plan B ώστε να υποστηρίξουν τις μικρές τράπεζες.
Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τις μεγάλες τράπεζες που με 10% μπορούν να παραμείνουν εν δυνάμει ιδιωτικές οι μικρές τράπεζες πρέπει να καλύψουν το 100% των κεφαλαιακών τους αναγκών.
Η μεταχείριση των μικρών τραπεζών είναι άνιση και παράδοξη.
Συνολικά οι μικρές τράπεζες πρέπει να υποστηριχθούν ώστε να παραμείνουν ιδιωτικές.
Μην καταλήξει ο τραπεζικός κλάδος με 4 τράπεζες όταν στο παρελθόν είχε 18 στην Ελλάδα.  

Η μετοχική σύνθεση της FBBank είναι η εξής

Οικογένεια Ρέστη 64,79%
Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς 19,60%
Olympia Development (Επιχειρηματίας Γερμανός) 6,24%
Λοιποί Μέτοχοι 9,37%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης