Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία του FTS20 - Οδεύει προς τις 650 ...και 500 μονάδες

tags :
Συνεχίζεται η καθοδική πορεία του FTS20 - Οδεύει προς τις 650 ...και  500 μονάδες
Ο FTS20 δείχνει να είναι έτοιμος και αυτός να ολοκληρώσει ένα τριγωνικό σχηματισμό συνέχισης της καθοδικής τάσης του, που θα επιβεβαιωθεί με το σπάσιμο του χαμηλού του Ιουνίου το 650.

Περίοδος

Τάση

Ορμή

Περιοχή

Στηρίξεις

Αντιστάσεις

Εβδομάδα

down

down

Ουδέτερη

650 / 500

750 / 885


Ο FTS20 δείχνει να είναι έτοιμος και αυτός να ολοκληρώσει ένα τριγωνικό σχηματισμό συνέχισης της καθοδικής τάσης του, που θα επιβεβαιωθεί με το σπάσιμο του χαμηλού του Ιουνίου το 650. Σπάσιμο και κλείσιμο κάτω από αυτό το επίπεδο θα έχει σαν επόμενο στόχο τις 500 μονάδες όπου έχουμε σωρεία Fibonacci προβολών που από τη μια δείχνουν μια πολύ ισχυρή στήριξη, αλλά από την άλλη λειτουργούν και σαν μαγνήτης που τραβά τις τιμές προς αυτούς.
Οποιαδήποτε ανοδική κίνηση προς το 750 θεωρείται ευκαιρία προς πώληση ενώ μόνο το σπάσιμο του 870 αλλάζει την πτωτική τάση.

Περίοδος

Τάση

Ορμή

Περιοχή

Στηρίξεις

Αντιστάσεις

Ημέρα

down

down

Υπέρ

Πουλημένη

655 / 625

700 / 730


Το σημερινό μαύρο κερί ήταν πάρα πολύ αρνητικό και μας έφερε σε απόσταση αναπνοής από το χαμηλό του Ιουνίου στο 655. Η τάση δεν αλλάζει και συνεχίζει να είναι καθαρά καθοδική. Η ορμή είναι και αυτή καθοδική μολονότι υπέρ πουλημένη.
Η διάσπαση του 655 θα μας οδηγήσει σε νέα χαμηλά στο 625. Οποιαδήποτε ανοδική κίνηση - στο παρόν στάδιο τουλάχιστον - θεωρείτε ευκαιρία για πώληση με πρώτη αντίσταση το 700 και δεύτερη το 730.

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η τεχνική ανάλυση που δημοσιεύεται  εδώ  στηρίζετε σε συνδυασμό ταλαντωτών και χρονικών περιόδων. Όταν μιλάμε για εβδομαδιαία περίοδο αναφερόμαστε στην κύρια τάση της αγοράς που διαρκεί μερικούς μήνες. Η ημερήσια περίοδος μας δίνει μια εικόνα της ενδιάμεσης  τάση για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα 30 λεπτά  μια εικόνα των επόμενων λίγων ημερών. Η Τάση μας δίνει την κατεύθυνση ενώ το κύμα μας δείχνει την ορμή της αγοράς. Εάν η τάση είναι καθοδική και η ορμή ανοδική αυτό σημαίνει ότι το πιο πιθανό είναι να έχουμε μια ανοδική κίνηση πριν η αγορά συνεχίσει την πτωτική τάση της.
Η κύρια τάση είναι όπως την παλίρροια δεν αλλάζει εύκολα και γρήγορα, η ενδιάμεση κίνηση είναι σαν τα κύματα πάνω στην παλίρροια ενώ τα 30 λεπτά είναι σαν μικρά κυματάκια στα κύματα.  Η αγορά πηγαίνει με την κύρια τάση αλλά μερικές φορές η ενδιάμεση και η μικρή τάση κινούνται εναντία σε απτήν. Στο τέλος όμως ακολουθούν και αυτές την κύρια τάση. Όταν λοιπόν περνούμε μια θέση σε ένα χρονικό ορίζοντα κλείνουμε τη θέση στον ίδιο χρονικό ορίζοντα η σε χαμηλότερο αλλά ποτέ σε ψηλότερο.
Σημαντικό είναι όταν κάποιος επενδύει τα χρήματα τα να γνωρίζει για πόσο διάστημα θα επενδύσει τα χρήματα του δηλαδή σε πιο χρονικό ορίζοντα και ότι πάντα πρέπει να πηγαίνει με την τάση του χρονικού ορίζοντα του, και να γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι 100% σωστό στις προβλέψεις της αγοράς οπότε να λαμβάνει τα απαραίτητα επιπρόσθετα μέτρα για να προστατεύει τα κεφάλαια του.

Πηγή PHI Trading Academy

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης