Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει περιοριστεί σημαντικά - Η κρίση χρέους αποκλιμακώνεται και τα hedge funds επιστρέφουν στην Ευρωζώνη, αναζητώντας επενδύσεις!

Credit Suisse: Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει περιοριστεί σημαντικά - Η κρίση χρέους αποκλιμακώνεται και τα hedge funds επιστρέφουν στην Ευρωζώνη, αναζητώντας επενδύσεις!
"Τα hedge funds επιστρέφουν στην Ευρωζώνη... Οι επενδυτές αντιλαμβάνονται πλέον πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους βαίνει προς επαρκή αποκλιμάκωση, τέτοια ώστε οι ίδιοι να είναι σε θέση να αποκομίσουν πλέον κέρδη από τις όποιες επενδυτικές κινήσεις στην Ευρώπη...".
Τα ανωτέρω αναφέρει σε νέα έκθεσή της η Credit Suisse, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας που διενήργησε μεταξύ των hedge funds.
Όπως σημειώνει ο οίκος, στην εν λόγω έκθεσή του, την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η καθαρή ζήτηση από τα hedge funds για επενδύσεις στην Ευρωζώνη έχει αυξηθεί στο 26% έναντι... 2% πριν από δύο χρόνια!
Οι επενδυτές, σχολιάζει η Credit Suisse, εμφανίζονται πλέον πιο πρόθυμοι να κάνουν επενδύσεις στην Ευρωζώνη, ειδικά μετά τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και ο ισχυρός άντρας της ΕΚΤ, Μario Draghi, δεσμεύθηκε πως θα κάνει τα πάντα για την επιβίωση και προστασία του ευρώ.
"Κανείς δεν θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή κρίση έχει τελειώσει, αλλά σίγουρα είναι ολοένα και περισσότεροι όσοι θεωρούν ότι η Ευρωζώνη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επομένως, οι επενδυτές σταδιακά επιστρέφουν σε αυτήν", υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Robert Leonard, κορυφαίος αναλυτής της Credit Suisse, αξιολογώντας τα στοιχεία της εν λόγω μελέτης.
"Η αλλαγή που συντελείται στην Ευρώπη είναι ενδεικτική, είναι ορατή. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι", τονίζει ο ίδιος.
Και προσθέτει: Οι ανησυχίες για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας έχουν σημαντικά περιοριστεί. Το ίδιο ισχύει και για την Πορτογαλία και για την Ισπανία. Αλλά, όπως ο οίκος προειδοποιεί, η πολιτική αστάθεια παραμένει ένας από τους βασικούς λόγους ανησυχίας στους κύκλους των hedge funds.
Nα σημειωθεί εδώ ότι η μελέτη της Credit Suisse πραγματοποιήθηκε από τα μέσα του Δεκεμβρίου του 2012 μέχρι και τα μέσα του Ιανουαρίου του 2013, ήτοι πριν τη διεξαγωγή και το αποτέλεσμα κόλαφος των ιταλικών εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης