Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: H κυπριακή κυβέρνηση στέλνει ηχηρό μήνυμα προς τους δανειστές - Καμία πιθανότητα εμπλοκής των καταθετών στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου - Θα ακουστεί;

Citigroup: H κυπριακή κυβέρνηση στέλνει ηχηρό μήνυμα προς τους δανειστές - Καμία πιθανότητα εμπλοκής των καταθετών στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου - Θα ακουστεί;
Για ηχηρό μήνυμα της κυπριακής πλευράς, προς πάσα κατεύθυνση, αλλά κυρίως προς τους διεθνείς πιστωτές, πως η Λευκωσία δεν θα δεχθεί συμμετοχή των καταθετών στο σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, κάνει λόγο η Citigroup, στην τελευταία 8σέλιδη έκθεσή της.
"Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, σε χθεσινές του δηλώσεις διεμήνυσε πως οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες παραμένουν ιερές", υποστηρίζει ο οίκος στη νέα αυτή έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο οίκος, ο κ. Σαρρής διέψευσε εκ νέου χθες την πιθανότητα εμπλοκής των καταθετών στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου.
"Εκτιμώ πως το μήνυμα γίνεται πλέον και σιγά σιγά αντιληπτό από όλους, ακόμη και από εκείνους που το εξέτασαν ως πιθανότητα", σημείωσε ο νέος Κύπριος υπουργός Οικονομικών, εκφράζοντας την αντίθεση της κυπριακής κυβέρνησης σε κάθε συζήτηση για συμμετοχή των καταθετών στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών.
Κατά τη Citigroup, άλλωστε, η εμπλοκή ή μη των καταθετών, αποτελεί ένα από τα δύο βασικά εμπόδια που "καθυστερούν" την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το κυπριακό πακέτο διάσωσης.
Το δεύτερο εμπόδιο, όπως έχουν ήδη εξηγήσει οι αναλυτές του οίκου, αφορά στο αν θα προχωρήσει ή όχι ένα φιλόδοξο σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων.
O oίκος έχει ήδη διαμηνύσει σε πρότερη έκθεσή του πως δεν θα πρέπει να αναμένεται άμεσα οριστικοποίηση της συμφωνίας για την οικονομική στήριξη της Κύπρου, παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις που διατυπώνουν επί καθημερινής σχεδόν βάσεως ο ένας μετά τον άλλο κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Εστιάζοντας η Citigroup στη συνέχεια της σημερινής έκθεσής της στα ευρύτερα ευρωπαϊκά δρώμενα, χαρακτηρίζει κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση την πρόσφατη έκθεση του οίκου Standard & Poor's, κατά την οποία "οι κίνδυνοι για την ευρωπαϊκή οικονομία έχουν περιοριστεί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης