Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Οργισμένοι oι Ευρωπαίοι πολίτες - Απορρίπτουν τα συμβατικά κόμματα και τη λιτότητα - Το μήνυμα δεν πρέπει να αγνοηθεί από τις κυβερνήσεις - Παραμένει η αβεβαιότητα για την Ευρωζώνη

Pimco: Οργισμένοι oι Ευρωπαίοι πολίτες - Απορρίπτουν τα συμβατικά κόμματα και τη λιτότητα - Το μήνυμα δεν πρέπει να αγνοηθεί από τις κυβερνήσεις - Παραμένει η αβεβαιότητα για την Ευρωζώνη
Ποιο είναι το κυρίαρχο μήνυμα που εκπέμπει το εκλογικό αποτέλεσμα της Ιταλίας για την ευρωζώνη, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία;
Την απάντηση έρχεται να δώσει - μέσω νέου του άρθρου - ο Μ. Εl Erian, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί, το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία είναι απλά το τελευταίο σημάδι της αυξημένης οργής που επικρατεί στους πολίτες της Ευρωζώνης - σε ολοένα και περισσότερες χώρες - έναντι των πολιτικών της λιτότητας που ακολουθούνται.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες, συνεχίζει ο El Erian, πλέον απορρίπτουν τα... συμβατικά πολιτικά κόμματα και το πολιτικό status quo που για χρόνια επικρατούσε.
Yπό το πρίσμα αυτό, σημειώνει ο επικεφαλής της Pimco, καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο για την Ευρωζώνη να σχεδιαστούν μακροπρόθεσμου χαρακτήρα πολιτικές.
"Με τη σειρά του όμως το γεγονός αυτό συντηρεί - και εντείνει - την αβεβαιότητα για την ευρωπαϊκή οικονομία", προσθέτει ο ίδιος.
Και εξηγεί: H αβεβαιότητα παραμένει για το ποιο μπορεί να είναι το... ακριβές μονοπάτι που ακολουθεί η Ευρωζώνη, στην κατεύθυνση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σύγκλισης - ενοποίησης.
O Εl Erian όμως δεν σταματά στην Ευρωζώνη. Στο νέο του αυτό άρθρο προειδοποιεί πως και η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά σοβαρών προκλήσεων.
"O δυτικός κόσμος σήμερα χαρακτηρίζεται από μεγάλη πολιτική αδράνεια", καταλήγει ο επικεφαλής της Pimco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης