Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Η Ευρωζώνη αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της παγκόσμιας οικονομίας - Η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω - Στο 2% η ύφεση των χωρών του ευρώ το 2013

Capital Economics: Η Ευρωζώνη αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της παγκόσμιας οικονομίας - Η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω - Στο 2% η ύφεση των χωρών του ευρώ το 2013
Ως τον πλέον αδύναμο κρίκο της παγκόσμιας οικονομίας χαρακτηρίζει πλέον την Ευρωζώνη η Capital Economics, ένας οίκος γνωστός για τις bearish (απαισιόδοξες) προβλέψεις που διατυπώνει το τελευταίο διάστημα για την επόμενη μέρα του ευρώ.
"Η Ευρωζώνη αποτελεί ξεκάθαρα τον πλέον αδύναμο κρίκο της παγκόσμιας οικονομίας", υποστηρίζει σε σχετικές του δηλώσεις ο Andrew Kenningham, κορυφαίος αναλυτής της Capital Economics.
"Το πιο πιθανό είναι πως από εδώ και στο εξής η κατάσταση της Ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικονομίας θα επιδεινώνεται παρά θα βελτιώνεται", προβλέπει ο Kenningham.
Ο αναλυτής της Capital Economics τοποθετεί στο 2% την ύφεση της Ευρωζώνης για το τρέχον έτος, 2013, καθώς όπως εξηγεί "ισχυρές οικονομίες όπως η Ισπανία, η Ιταλία αλλά και η Γαλλία βιώνουν πλέον ανοιχτά τις δυσμενείς επιπτώσεις της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους".
Στον αντίποδα, εκτιμά ο Kenningham, η Ιαπωνία θα σημειώσει ανάπτυξη της τάξης του 1% για το 2013.
Εστιάζοντας στις ΗΠΑ, στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, τοποθετεί την ανάπτυξη για το τρέχον έτος πέριξ του 2%, παρά τις ολοένα και αυξανόμενες ανησυχίες στις αγορές για τη δημοσιονομική κατάσταση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Γιατί όμως οι αγορές συνεχίζουν να καταγράφουν ράλι, παρά τις ανησυχίες για την αδυναμία της ευρωπαϊκής οικονομίας;
"Τα διεθνή χρηματιστήρια συνεχίζουν να καταγράφουν κέρδη καθώς προσδοκούν σε ισχυροποίηση της βούλησης των Ευρωπαίων ηγετών για την ανάσχεση της κρίσης. Βέβαια στο θετικό κλίμα των αγορών έχει συμβάλλει και η επιθετική δράση των κεντρικών τραπεζών ανά τον πλανήτη, που διασφαλίζουν συνεχώς ρευστότητα για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα", εξηγεί ο Gary Jenkins, γενικός διευθυντής της Swordfish Research.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης