Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Metlen: Με τιμή - στόχο και σύσταση «buy» ξεκινά κάλυψη η BNP Paribas

Metlen: Με τιμή - στόχο και σύσταση «buy» ξεκινά κάλυψη η BNP Paribas
Η επικείμενη ένταξη της εταιρείας στον FTSE 100 λειτουργεί ως καταλύτης για θεσμικές εισροές.
Σχετικά Άρθρα
Η BNP Paribas ξεκινά κάλυψη της μετοχής της Metlen με τιμή-στόχο τα 58 ευρώ και σύσταση «αγορά», βλέποντας σημαντικό περιθώριο ανόδου και ισχυρή κερδοφορία έως το 2028.
Η επικείμενη ένταξη της εταιρείας στον FTSE 100 λειτουργεί ως καταλύτης για θεσμικές εισροές.

Καθετοποίηση και συνέργειες: Η «συνταγή» επιτυχίας της Metlen

Για τον αναλυτή της BNP Paribas, η Metlen αποτελεί ένα σπάνιο παράδειγμα εταιρείας που αξιοποιεί πλήρως την καθετοποιημένη της παρουσία σε Μέταλλα και Ενέργεια. Οι συνέργειες μεταξύ των δύο τομέων ενισχύουν τη λειτουργική αποδοτικότητα και προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα κόστους έναντι του ανταγωνισμού. Η στρατηγική αυτή έχει μεταφραστεί σε αυξανόμενα περιθώρια και ανθεκτικότητα στις μεταβολές των αγορών.

Υποτιμημένη αλλά ταχύτερα αναπτυσσόμενη

Το report της BNP υπογραμμίζει ότι η Metlen αποτιμάται χαμηλότερα από τους παγκόσμιους peers της, παρά το γεγονός ότι προσφέρει προοπτικές υψηλότερης ανάπτυξης. Αυτό δημιουργεί, κατά την εκτίμηση του αναλυτή, μία μοναδική επενδυτική ευκαιρία για όσους επιδιώκουν έκθεση σε θεμελιωδώς ισχυρές και αναπτυσσόμενες εταιρείες με ελκυστική αποτίμηση.

FTSE 100: Ορόσημο για τις αγορές και τη μετοχή

Καταλύτης για περαιτέρω άνοδο θεωρείται η επικείμενη ένταξη της Metlen στον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου, εντός του επόμενου μήνα. Η ένταξη αυτή αναμένεται να φέρει σημαντικές εισροές από passive funds και θεσμικούς επενδυτές που παρακολουθούν τον δείκτη, ενισχύοντας τη ζήτηση για τη μετοχή και υποστηρίζοντας την αποτίμηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος με τους οίκους Morgan Stanley (€62), Berenberg (€59), Optima (€62,4), Piraeus (€61,5), NBG (€61) και Edison (€60), η BNP επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο CMD στο Λονδίνο. 
Συγκεκριμένα, αναμένει, 1,05 δισ. ευρώ καθαρά κέρδη το 2025, €1,2 δισ. το 2026, πάνω από €1,5 δισ. το 2027 και άλμα στα €1,7 δισ. το 2028. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης