Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank οf America Merrill Lynch: Να παραμείνουν οι επενδυτές bullish στο ευρώ - Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ αντί να χαλαρώνει γίνεται ακόμη πιο «σφικτή» - Ευάλωτοι οι αδύναμοι της ευρωζώνης στην άνοδο του ευρώ

 Bank οf America Merrill Lynch: Να παραμείνουν οι επενδυτές bullish στο ευρώ - Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ αντί να χαλαρώνει γίνεται ακόμη πιο «σφικτή» - Ευάλωτοι οι αδύναμοι της ευρωζώνης στην άνοδο του ευρώ
Μπορεί το ευρώ να γίνει τοξικό;... διερωτούνται οι αναλυτές της Bank οf America Merrill Lynch, σημειώνοντας πως Γαλλία και Γερμανία είναι λιγότερο ευάλωτες στην άνοδό του σε σχέση με τις Ιταλία και Ισπανία, χωρίς ωστόσο οι διαφορές να είναι σημαντικές.
Η συζήτηση για τον περιβόητο «νομισματικό πόλεμο», αναζωπυρώθηκε μετά τις κινήσεις «χαλάρωσης» της νομισματικής πολιτικής, από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, σχολιάζουν οι αναλυτές του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, Laurence Boone και Ruben Segura-Cayuela.
Σε αντίθεση με τις Bank of Japan, Bank of England και Fed, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην ουσία κάθεται στην άκρη και δεν δείχνει καμία επιθυμία για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.
Την ίδια ώρα, οι ευρωπαϊκές τράπεζες, έχουν αρχίσει να αποπληρώνουν τα δάνεια LTROs (φθηνή ρευστότητα), που έλαβαν από την κεντρική τράπεζα. Αυτή η εξέλιξη, ενίσχυσε την αίσθηση ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ αντί να χαλαρώνει, γίνεται ακόμη πιο «σφικτή». Ως αποτέλεσμα, οι φόβοι για ένα ακόμη πιο ισχυρό ευρώ ενισχύονται.
Κατά τη γνώμη των αναλυτών της Bank οf America Merrill Lynch, η Γερμανία και η Γαλλία, είναι ελαφρώς λιγότερο ευάλωτες στην άνοδο του ευρώ, σε σχέση με την Ισπανία και την Ιταλία, χωρίς ωστόσο οι διαφορές να είναι μεγάλες.
Να σημειωθεί ότι η Bank of America Merrill Lynch, προτρέπει τους επενδυτές να διατηρήσουν τη bullish στάση τους απέναντι στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, ακολουθώντας έτσι την τάση άλλων μεγάλων επεδυτικών οίκων που δηλώνουν «ταύροι» για το ευρώ και το 2013.
Πιο συγκεκριμένα, η Bank of America Merrill Lynch, εκτιμά ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί κάτω από τα 1,30 δολ. τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Για αυτό το λόγο, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος συμβουλεύει τους πελάτες της να παραμείνουν bullish στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου σε αυτό το επίπεδο, με στόχο τα 1,3309 δολ, πριν το ευρώ ενισχυθεί στα 1,3388 και στη συνέχεια στα 1,3487/1,3603.
Όσον αφορά την ισοτιμία ευρώ/στερλίνας, η Bank of America Merrill Lynch, εκτιμά ότι η αδυναμία παραμένει σε φάση διόρθωσης έναντι της 6μηνης γραμμής στήριξης, στα 0,8071.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης