Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics και RBC Capital προβλέπουν: Η αδύναμη ανάπτυξη της Ευρωζώνης αυξάνει τις πιέσεις προς την ΕΚΤ - Ο Μario Draghi θα αναλάβει δράση - Πιθανή μια μείωση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα

Capital Economics και RBC Capital προβλέπουν: Η αδύναμη ανάπτυξη της Ευρωζώνης αυξάνει τις πιέσεις προς την ΕΚΤ - Ο Μario Draghi θα αναλάβει δράση - Πιθανή μια μείωση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα
Tι σηματοδοτούν τα ολοένα και πιο αδύναμα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται στην Ευρωζώνη; Πως η ΕΚΤ ενδέχεται να αναλάβει εκ νέου δράση, προχωρώντας πιθανότατα σε νέα μείωση του βασικού της επιτοκίου δανεισμού.
Τα ανωτέρω προβλέπει σημαντική μερίδα αναλυτών, που παρακολουθεί στενά όλες τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώνονται επί ευρωπαϊκού εδάφους, με αιχμή την αδύναμη ακόμη ανάπτυξη.
Κατά τους αναλυτές, η ΕΚΤ, υπό το βάρος της αναιμικής αυτής ανάκαμψης, δεν έχει άλλη επιλογή από το να μειώσει τα επιτόκιά της, ακόμη και στην επόμενη συνεδρίασή της, την επόμενη Πέμπτη 7 Μαρτίου.
"Οι προσδοκίες πως η ΕΚΤ ενδέχεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τη μείωση των επιτοκίων της ολοένα και αυξάνονται", εκτιμούν ο ένας μετά την άλλο οι αναλυτές, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις έντονες ανησυχίες τους για το υφεσιακό καθεστώς που τείνει να... "πνίξει" την Ευρωζώνη.
"Η συνεχιζόμενη άνοδος της ανεργίας και η πτώση του πληθωρισμού αποδεικνύει πως το μείζον ζητούμενο για την Ευρωζώνη - η ανάπτυξη - θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις. Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί", προβλέπουν οι αναλυτές της Capital Economics.
"Οι πιέσεις προς την ΕΚΤ για να αναλάβει δράση έχουν αυξηθεί. Την επόμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συζητήσει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων", προσθέτουν οι ίδιοι.
"Μια σειρά από παράγοντες μπορούν να δικαιολογήσουν μια επικείμενη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ. Αυτοί είναι οι εξής: Η επιβράδυνση της παραγωγής, η αύξηση της ανεργίας και η απρόσμενη άνοδος του πληθωρισμού", δηλώνει από την πλευρά του ο Jens Larsen, επικεφαλής οικονομολόγος της RBC Capital.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης