Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Μία είναι η λύση για την Κύπρο - Μόνο με την εμπλοκή των καταθετών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος θα καταστεί βιώσιμο - Αποκρατικοποιήσεις και ξέπλυμα χρήματος στο μικροσκόπιο του Eurogroup της Δευτέρας

Citigroup: Μία είναι η λύση για την Κύπρο - Μόνο με την εμπλοκή των καταθετών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος θα καταστεί βιώσιμο - Αποκρατικοποιήσεις και ξέπλυμα χρήματος στο μικροσκόπιο του Eurogroup της Δευτέρας
Συνεχίζει να τάσσεται υπέρ της συμμετοχής των καταθετών στο σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών η Citigroup, θεωρώντας πως αυτός είναι και ο μοναδικός ουσιαστικός τρόπος ώστε το κυπριακό χρέος να καταστεί βιώσιμο.
Όπως ο οίκος σημειώνει σε σημερινή 10σέλιδη έκθεσή του με τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Netherlands To Exceed Budget Deficit Targets", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, μια είναι η κύρια πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η νέα κυπριακή κυβέρνηση.
"Η βασική πρόκληση - η οποία αποτελεί και το μεγάλο εμπόδιο στην κατεύθυνση οριστικοποίησης του κυπριακού πακέτου διάσωσης - είναι να καταστεί βιώσιμο το κυπριακό χρέος", σχολιάζει η Citigroup.
Και εξηγεί: Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ο δρόμος είναι ένας: Η εμπλοκή των καταθετών στο σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών.
Κατά τον οίκο, η επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) - που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαρτίου - θα έχει έντονο... κυπριακό άρωμα, αφού οι Ευρωπαίοι μπορούν να ξεκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις με την κυπριακή πλευρά, μετά το πέρας της εκλογικής αναμέτρησης και την εκλογή νέας κυβέρνησης.
Το επικείμενο Eurogroup, εκτιμά η Citigroup, θα εστιάσει στις δύο "καυτές πατάτες" των κυπριακών διαπραγματεύσεων οι οποίες δεν είναι άλλες από:
- πρόωθηση αποκρατικοποιήσεων (αξίωση στην οποία εμφανιζόταν καθαρά αντίθετος ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας)
- Έλεγχος για τις υποθέσεις που αφορούν στο ξέπλυμα χρήματος.
Όσο, όπως υποστηρίζει στη συνέχεια της έκθεσής του ο οίκος, επικαλούμενος την πλειοψηφία των δηλώσεων των Ευρωπαίων αξιωματούχων, η συμφωνία για το κυπριακό πακέτο διάσωσης δεν αναμένεται να επιτευχθεί πριν το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου.

Μαρίνα Φούντα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης