Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η ΕΚΤ έχει περιθώρια να αναλάβει δράση έναντι της ανατίμησης του ευρώ - Επιφυλακτικές οι Bank of America Merrill Lynch και FX Concepts που θέτουν το στόχο στα 1,30 δολ.

JP Morgan: Η ΕΚΤ έχει περιθώρια να αναλάβει δράση έναντι της ανατίμησης του ευρώ - Επιφυλακτικές οι Bank of America Merrill Lynch και FX Concepts που θέτουν το στόχο στα 1,30 δολ.
Η ανατίμηση του ευρώ δεν αποτελεί για την ώρα εμπόδιο στην πορεία του, εκτιμά σε ανάλυσή της για το κοινό νόμισμα η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan.
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι νομισματικές κινήσεις αποτελούν πρόβλημα για κάποιες χώρες σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Παράλληλα, οι επενδυτές θα έπρεπε να περιμένουν πολιτική ενεργοποίηση των κεντρικών τραπεζών, από μειώσεις επιτοκίων μέχρι πιστωτικούς ελέγχους", αναφέρεται στη νέα έκθεση της JP Morgan, η οποία ωστόσο τονίζει πως η Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζα δεν θα δράσει, αλλά θα αποδεχθεί το ευρώ στο ύψος των 1,40 δολαρίων. "Οι ανεπτυγμένες οικονομίες συνήθως δεν ανταποκρίνονται στην εύλογη αυτή θέληση των επενδυτών, σε αντίθεση με μικρότερες οικονομίες, όπως της Κολομβίας, της Χιλής ή του Περού.
"Παρά την αντιπαράθεση που υπήρξε στα πλαίσια της προηγούμενης πολιτικής απόφασης της ΕΚΤ, η αποτίμηση του κοινού νομίσματος δεν αποτελεί ακόμη πρόβλημα", σημειώνει η Jp Morgan, εκτιμώντας έτσι πως η κεντρική τράπεζα θα είναι πρόθυμη να ανεχτεί ακόμη και ένα ράλι του ευρώ στα 1,40 δολάρια.
"Η μόνη πιθανότητα για να μεώσει η ΕΚΤ τα επιτόκιά της θα είναι ανάπτυξη και πληθωρισμός να μην συμμορφωθούν με τους στόχους της", καταλήγει η αμερικανική τράπεζα.
Οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch, συμβουλεύουν τους αναλυτές να παραμείνουν bearish για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, με στόχο τα 1,30 δολ.
Υποχώρηση του ευρώ στα 1,29-1,30 δολ. στα τέλη του Μαρτίου, βλέπει ο John Taylor, CEO και ιδρυτής της FX Concepts LLC, με φόντο την εκλογική αναμέτρηση στην Ιταλία και την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ισπανία.
Την ίδια ώρα, οι αναλυτές της Deutsche Bank, συστήνουν στους επενδυτές να διατηρήσουν την bearish στάση τους απέναντι στη στερλίνα, με στόχο την υποχώρηση στα 1,40 δολ, επικαλούμενη πέντε βασικούς λόγους, μεταξύ των οποίων, την αποτυχία της Bank of England να επαναφέρει εντός στόχου τον πληθωρισμό και τον κίνδυνο αμφισβήτησης αξιοπιστίας του νομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης