Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Μόνο με νέο haircut το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο - Η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί την κυβέρνηση - Εμπόδιο για την υλοποίηση των επώδυνων μεταρρυθμίσεων η ισχύς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Citigroup: Μόνο με νέο haircut το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο - Η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί την κυβέρνηση - Εμπόδιο για την υλοποίηση των επώδυνων μεταρρυθμίσεων η ισχύς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
"Χωρίς νέα ελάφρυνση, το ελληνικό χρέος δεν πρόκειται να καταστεί βιώσιμο".
Τούτο αναφέρει η Citigroup στη νέα, σημερινή 7σέλιδη έκθεσή της με "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Uncertainty on Cyprus’ President and Bailout Package Remains", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Κατά την άποψή μας, η Ελλάδα έαν επιθυμεί την παραμονή της στο ευρώ, δεν θα κατορθώσει να επαναφέρει σε βιώσιμη τροχιά το χρέος της, αν δεν υπάρξει νέα προσπάθεια ελάφρυνσής του", σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου, αναφερόμενοι στη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, στη γερμανική Bild Zeitung. Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Στουρνάρας, δήλωσε πως επιθυμεί να υπάρξει νέα ελάφρυνση (haircut) του ελληνικού χρέους, μόλις η Ελλάδα κατορθώσει να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών σπεύδει να επαναλάβει πως το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα στην κατεύθυνση ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αποτελεί μέρος της συμφωνίας της ελληνικής πλευράς με την τρόικα (Νοέμβριος 2012).
Εστιάζοντας η Citigroup, στη συνέχεια της έκθεσής της, στα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα, σημειώνει τα εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κερδίζει ένα μικρό προβάδισμα στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
Ωστόσο η θέση των αναλυτών του οίκου είναι σαφής: Δεν υπάρχει ξεκάθαρο μήνυμα από τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα. Αλλά η άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει πως το αντιμνημονιακό κόμμα παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές, καθιστώντας ολοένα και πιο δύσκολη την αποστολή της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία δεν είναι άλλη από την υλοποίηση των αναγκαίων, αλλά επώδυνων μεταρρυθμίσεων.
Αναφερόμενη η Citigroup στην Κύπρο, αποτιμώντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, εξηγεί: Ο Ν. Αναστασιάδης θα είναι όπως όλα δείχνουν ο διάδοχος του Δημ. Χριστόφια στο τιμόνι της Κυπριακής Δημοκρατίας.
"Ακόμη και μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Κύπρο την ερχόμενη Κυριακή, όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, η ουσία είναι μία: Οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό πακέτο διάσωσης παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες, καθώς οι Γερμανοί βουλευτές δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να παράσχουν χρηματοδότηση προς την Κύπρο, χωρίς εμπλοκή των καταθετών", καταλήγει ο οίκος.

Mαρίνα Φούντα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης