Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Επενδυτές προσοχή! Το κλίμα στις αγορές δεν είναι τόσο αισιόδοξο όσο φαίνεται - Αλλά ο S&P 500 θα φτάσει στις 1.600 μονάδες στα τέλη του 2013

Bank of America Merrill Lynch: Επενδυτές προσοχή! Το κλίμα στις αγορές δεν είναι τόσο αισιόδοξο όσο φαίνεται - Αλλά ο S&P 500 θα φτάσει στις 1.600 μονάδες στα τέλη του 2013
"Προσοχή!" συστήνει προς τους επενδυτές η Bank of America Merrill Lynch, προειδοποιώντας σε νέα έκθεσή της πως το κλίμα στις διεθνείς αγορές δεν είναι και τόσο... bullish (αισιόδοξο) όσο μοιάζει.
Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που προειδοποιούν πως παραδοσιακά όταν οι μετοχές κινούνται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, τότε το κλίμα αισιοδοξίας μετριάζεται, προετοιμάζοντας το έδαφος για το επόμενο μαζικό sell off.
"To κλίμα στις αγορές έχει πράγματι βελτιωθεί", υποστηρίζει η Savita Subramanian, κορυφαία αναλύτρια της Bank of America Merrill Lynch. Και προβλέπει: Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street θα έχει σκαρφαλώσει στις 1.600 μονάδες στα τέλη του τρέχοντος έτους, 2013. Ήδη ο S&P 500 μετρά κέρδη 10% κατά τους έξι τελευταίους μήνες και σε σχέση με τα χαμηλά έτους που είχε σημειώσει.
Γιατί όμως η Subramian θεωρεί πως το κλίμα στις διεθνείς αγορές δεν είναι και τόσο... bullish (αισιόδοξο) όσο μοιάζει;
Ιδού οι δύο λόγοι:
1) Η πλειοψηφία των επενδυτών - όπως αποτιμάται στις εκάστοτε δημοσκοπήσεις - μπορεί να αναμένει κέρδη για τον S&P 500, ωστόσο κατά μέσο όρο οι προβλέψεις συγκλίνουν σε άνοδο του δείκτη κάτω από 5%.
2) Μπορεί οι εισροές κεφαλαίων προς τις μετοχές που σημειώνονται στην τρέχουσα συγκυρία να είναι σημαντικές, δεν είναι όμως τόσο μεγάλες ώστε να αντισταθμίσουν τις τεράστιες εκροές κεφαλαίων των προηγούμενων ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης