Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Δέσμια της ύφεσης η ελληνική οικονομία - Η ανάπτυξη το μεγάλο στοίχημα - Να μην καθυστερήσει η συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου

Citigroup: Δέσμια της ύφεσης η ελληνική οικονομία - Η ανάπτυξη το μεγάλο στοίχημα - Να μην καθυστερήσει η συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου
Εξαιρετικά ανησυχητικά χαρακτηρίζει τα στοιχεία για το ευρωπαϊκό ΑΕΠ αλλά και για το ΑΕΠ των επιμέρους χωρών, με αιχμή την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η Citigroup, σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις της Eurostat για το τέταρτο τρίμηνο του 2012.
"Η Ελλάδα παραμένει δέσμια της ύφεσης", σχολιάζει ο οίκος σε νέα, σημερινή 10σέλιδη έκθεσή του "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - ECB’s Constancio Says Negative Deposit Rate Still "a Possibility", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"To ελληνικό ΑΕΠ κατέγραψε συρρίκνωση 6% στο τέταρτο τρίμηνο, από συρρίκνωση -6,7% στο αμέσως προηγούμενο - τρίτο- τρίμηνο", σχολιάζει χαρακτηριστικά η Citigroup, επικαλούμενη τα στοιχεία της Eurostat της Πέμπτης.
Ταυτόχρονα ο οίκος επισήμανε πως είναι είναι επιτακτική η ανάγκη για την ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Αναφερόμενος στη συνέχεια της έκθεσης ο οίκος στο θέμα της Κύπρου τονίζει εκ νέου την αναγκαιότητα να βρεθεί άμεσα λύση για το πακέτο διάσωσης της χώρας και των τραπεζών της.
Εστιάζοντας, στις έτερες εξελίξεις των τελευταίων ημερών επί ευρωπαϊκού εδάφους, η Citigroup εκτιμά πως η συζήτηση που έχει ανοίξει για το ενδεχόμενο αρνητικών επιτοκίων καταθέσεων από την ΕΚΤ θα συνεχιστεί...
"Οι συζητήσεις για τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων της ΕΚΤ θα παραμείνουν στο προσκήνιο", σημειώνει ο οίκος.
Και προειδοποιεί: Η συζήτηση αυτή θα ενταθεί, όσο το ευρώ θα συνεχίσει να ισχυροποιείται...

M. Φ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης