Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: O δημοσιονομικός πόνος στην Ελλάδα θα συνεχιστεί - Μη βιώσιμο το χρέος - Στο 6,5% η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013

Citigroup: O δημοσιονομικός πόνος στην Ελλάδα θα συνεχιστεί - Μη βιώσιμο το χρέος - Στο 6,5% η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013
Στο 6,5% τοποθετεί  την ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά το τρέχον έτος, 2013, η Citigroup, επαναλαμβάνοντας εκ νέου την πάγια θέση της πως το ελληνικό χρέος εξακολουθεί να είναι μη βιώσιμο.
"Ο δημοσιονομικός πόνος στην Ελλάδα θα συνεχιστεί. Παρά τις επίσημες προβλέψεις για ύφεση της τάξης του 4,5%, η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ θα είναι πολύ μεγαλύτερη και ενδεχομένως να φτάσει στο 6,5%" σημειώνει ο οίκος σε νέα, σημερινή 9σέλιδη έκθεσή του "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Widespread falls in 4Q GDP, EU to focus on structural deficits", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Το ελληνικό χρέος παραμένει εξαιρετικά υψηλό και φυσικά μη βιώσιμο" υποστηρίζουν κατηγορηματικά οι αναλυτές της Citigroup.
Eστιάζοντας, στη συνέχεια, ο οίκος σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με το θέμα των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών και την παραδοχή του λάθους του ΔΝΤ, σημειώνει: Ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Olli Rehn, σε χθεσινή του τοποθέτηση, κατέστησε σαφές πως η Κομισιόν δεν είναι έτοιμη - και πρόθυμη - να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση, απορρίπτοντας επί της ουσίας το ελληνικό αίτημα για αναθεώρηση και χαλάρωση των όρων του Μνημονίου.
"Παρά τις όποιες προσδοκίες που μπορεί να καλλιεργήθηκαν στην Ελλάδα, ο επίτροπος Rehn διεμήνυσε πως η ύφεση στη χώρα δεν προκλήθηκε από το λάθος στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, αλλά από τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που κυριαρχεί, καθώς και από την αργοπορημένη εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων και διαρθρωτικών αλλαγών", σπεύδει να σχολιάσει η Citigroup.
Αναφερόμενος ο οίκος στο έτερο μείζον θέμα των ημερών, την Κύπρο, με αφορμή τα σενάρια περί εμπλοκής των καταθετών στο σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, τονίζει: Μπορεί τα σενάρια αυτά να πυροδοτούν νέες ανησυχίες για μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες, ωστόσο τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Δεκέμβριος 2012) μιλούν για ήπιο ρυθμό απόσυρσης καταθέσεων.

Mαρίνα Φούντα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης