Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Τον Μάρτιο κληρώνει για την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία - Στο Εurogroup της 4ης/3 η διεξοδική εξέταση του κυπριακού πακέτου διάσωσης - Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις

Citigroup: Τον Μάρτιο κληρώνει για την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία - Στο Εurogroup της 4ης/3 η διεξοδική εξέταση του κυπριακού πακέτου διάσωσης - Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις
Στο Eurogroup της 4ης Μαρτίου αναμένει λεπτομερή συζήτηση για το κυπριακό ζήτημα και το κυπριακό πακέτο διάσωσης η Citigroup, σύμφωνα με τα όσα εξηγεί σε σημερινή 9σέλιδη έκθεσή της με τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Little Progress on ESM Direct Bank Recapitalisation Mechanism", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Το θέμα της Κύπρου θα εξεταστεί διεξοδικά στο Eurogroup της 4ης Μαρτίου", τονίζει χαρακτηριστικά ο οίκος, αποτιμώντας την έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Η Citigroup μάλιστα κάνει ειδική μνεία και στις δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Β. Σιαρλή, σύμφωνα με τις οποίες "η συμμετοχή των καταθετών στην αναδιάρθρωση των κυπριακών τραπεζών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανένα λόγο".
Τα σχόλια αυτά του κ. Σιαρλή κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και με τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομίας Olli Rehn, αφού τόσο η Κομισιόν (μέσω του Rehn), όσο και η κυπριακή πλευρά (μέσω του Σιαρλή) διαψεύδουν το περιβόητο δημοσίευμα των Financial Times, που τα τελευταία 24ωρα έχει "στοιχειώσει" τις αγορές.
Εστιάζοντας η Citigroup στη συνέχεια της έκθεσής της στο έτερο μείζον θέμα των ημερών, ήτοι τις συζητήσεις για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω του ESM, αναφέρει: Το Eurogroup θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τον οίκο, δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω του ESM πριν τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεβρίου του 2013.
Γιατί; Η Citigroup εξηγεί: Είναι τεράστιες οι δυσκολίες και τα εμπόδια που εγείρονται, όσον αφορά στην έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω του ESM...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης