Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νew York Times: Η Ελλάδα χρειάζεται έναν πολιτικό που να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας - Πως μπορεί ο νέος σωτήρας, Αλέξης Τσίπρας, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο - Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει...

Νew York Times: Η Ελλάδα χρειάζεται έναν πολιτικό που να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας - Πως μπορεί ο νέος σωτήρας, Αλέξης Τσίπρας, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο - Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει...
Στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίλυση της ελληνικής κρίσης αναφέρεται νέο δημοσίευμα των Νew York Times, αποτιμώντας όλες τις τελευταίες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα επί ελληνικού εδάφους.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, για τους Έλληνες που υποφέρουν από τις σοβαρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα τους, έχει πλέον αναδυθεί ο νέος σωτήρας....
Είναι νέος, αφού ακόμη δεν έχει πατήσει τα 40 και ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Η συνεχιζόμενη επίθεση του Αλέξη Τσίπρα κατά της λιτότητας τον καθιστά τον επικρατέστερο υποψήφιο για την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην Ελλάδα.
"Το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας επιδόθηκε σε σειρά επισκέψεων σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ, με στόχο να ενισχύσει τη δημοτικότητά του αλλά και να ασκήσει νέες πιέσεις για ένα μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους", σχολιάζεται μεταξύ άλλων στο εν λόγω δημοσίευμα.
Και σημειώνεται επίσης: Αλλά ακόμη κι αν ο Αλέξης Τσίπρας κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, πιθανότατα θα αποτύχει και ο ίδιος να κερδίσει αυτό που ζητάει, ήτοι ένα νέο μεγάλο haircut στο ελληνικό χρέος. Γιατί; Γιατί οι πιστωτές της Ελλάδας - και κυρίως η Γερμανία - υποπτεύονται ότι ο Τσίπρας μπλοφάρει!
Τι εκτιμούν τελικά οι New York Times; Ότι ο Τσίπρας μπορεί να κερδίσει σημαντικές παραχωρήσεις από τη Γερμανία και τους άλλους πιστωτές της Ελλάδας, αν κάνει αυτό που κανένας άλλος Ευρωπαίος ηγέτης δεν κατάφερε: Να πείσει τους Έλληνες πως η χώρα χρειάζεται εθνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και όχι μόνο νέα μέτρα λιτότητας.
"Στην τρέχουσα συγκυρία η Ελλάδα δεν κοιτάει πως να ανορθώσει το κράτος και την οικονομία της, αλλά αντίθετα πασχίζει να επιβιώσει μέσα στο ήδη υπάρχον σύστημα", σημειώνει η εφημερίδα.
"Οι Έλληνες δεν χρειάζεται να γίνουν Γερμανοί. Πρέπει απλά να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα: Πως δεν μπορείς πάντα να παίρνεις, χωρίς εσύ ο ίδιος να κάνεις τίποτα", εξηγεί η εφημερίδα και καταλήγει: Η Ελλάδα χρειάζεται έναν πολιτικό που θα έχει το θάρρος να πει την αλήθεια...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης