Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Όσο καθυστερεί η πώληση του good ΤΤ από το ΤΧΣ τόσο θα εξετάζονται και άλλα εναλλακτικά σχέδια…πέραν της Εθνικής – Στα 40 εκατ το κόστος της εθελουσίας με στόχο…500 εργαζομένους

  Όσο καθυστερεί η πώληση του good ΤΤ από το ΤΧΣ τόσο θα εξετάζονται και άλλα εναλλακτικά σχέδια…πέραν της Εθνικής – Στα 40 εκατ το κόστος της εθελουσίας με στόχο…500 εργαζομένους
Η καλλιεργηθείσα άποψη- αντίληψη – εκτίμηση περί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι ότι άπαξ έσπασε σε καλή και κακή τράπεζα θα εξυγιανθεί και σε εύθετη φάση θα πωληθεί στην Εθνική τράπεζα.

Αυτή είναι η επικρατούσα άποψη.
Ωστόσο όπως ορθά υποστηρίζουν στελέχη που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στο ΤΤ όσο καθυστερεί η πώληση του καλού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τόσο θα εξετάζονται νέες ιδέες ή εναλλακτικά σενάρια και σχέδια για το Ταμιευτήριο.
Αν υπάρξει παράταση στην διαδικασία πώλησης του ΤΤ για μετά το καλοκαίρι, είναι πολύ πιθανό να εξεταστούν και άλλα σενάρια πέραν του εκτιμώμενου ότι η Εθνική θα αποκτήσει το Ταμιευτήριο.
Ένα καθαρό ΤΤ, με χαμηλό λειτουργικό κόστος και κεφαλαιοποιημένο με μόλις 500 εκατ θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο και για ξένη τράπεζα ή άλλο επιχειρηματικό σχήμα.
Κλειδί για το μέλλον του ΤΤ θα αποδειχθεί ο χρόνος πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Εν τω μεταξύ οι διεργασίες για την υλοποίηση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου συνεχίζονται.
Με βάση τελευταίες πληροφορίες το πλάνο της εθελουσίας περιλαμβάνει 700-800 εργαζομένους αλλά είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν σε 400-500 εργαζομένους που θα κάνουν χρήση του προγράμματος.
Η τράπεζα θα διαθέσει περίπου 40 εκατ ευρώ για την εθελουσία με μέσο κόστος ανά εργαζόμενο 80 χιλιάδες ευρώ.
Όμως δεν θα δοθούν 80 χιλιάδες ευρώ ανά εργαζόμενο μετρητά αλλά σε συνδυασμό π.χ. με αποζημιώσεις ενσήμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης