Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Η αποκλιμάκωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη επιτέλους αντανακλάται και στην πραγματική οικονομία! - Το οικονομικό στρες απομακρύνεται - Το ράλι των διεθνών αγορών θα έχει διάρκεια

Credit Suisse: Η αποκλιμάκωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη επιτέλους αντανακλάται και στην πραγματική οικονομία! - Το οικονομικό στρες απομακρύνεται - Το ράλι των διεθνών αγορών θα έχει διάρκεια
Σταδιακή βελτίωση του κλίματος στην πραγματική οικονομία της Ευρωζώνης διακρίνει στην τελευταία 9σέλιδη έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις η Credit Suisse, υπό τον τίτλο "The Investment Committee Report", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Οι συνθήκες έντονου οικονομικού στρες που έπλητταν μέχρι πρότινος την Ευρωζώνη έχουν όντως καταλαγιάσει. Αυτό σταδιακά αντανακλάται και στην πραγματική οικονομία", σχολιάζει ο οίκος στην εν λόγω έκθεσή του, πηγαίνοντας κόντρα στο γενικότερο ρεύμα αναλυτών και επενδυτών που μιλούν πράγματι για περιορισμό των κινδύνων στην Ευρωζώνη, σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών αλλά όχι ακόμη για βελτίωση της πραγματικής οικονομίας....
Η Credit Suisse ωστόσο εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξη για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, προβλέποντας επιστροφή της Ευρωζώνης στην ανάπτυξη από το 2014.
Ειδικότερα, ο οίκος αναμένει μηδενική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη για φέτος, αλλά ανάκαμψη 1,1% τον επόμενο χρόνο.
Όσο για την παγκόσμια οικονομία, τοποθετεί τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στο 3,4% το 2013 και στο 3,8% για το 2014 αντίστοιχα.
Εστιάζοντας στη συνέχεια ο οίκος στις εξελίξεις εκείνες που θα καθορίσουν την επόμενη μέρα για τη διεθνή οικονομία, προβλέπει τα εξής: Ήπια οικονομική δραστηριότητα, χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού και συνεχιζόμενη νομισματική χαλάρωση από την πλευρά των ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη.
Όσο για την πορεία των διεθνών αγορών η θέση της Credit Suisse είναι σαφής: Τα διεθνή χρηματιστήρια κινούνται σε εξαιρετικά κρίσιμα τεχνικά επίπεδα. Πιθανόν να υπάρξει ήπια διόρθωση βραχυπρόθεσμα, αλλά στη συνέχεια έρχεται νέο ανοδικό ράλι.
"Παραμένουμε owerweight για τις μετοχές", επισημαίνει χαρακτηριστικά ο οίκος και συστήνει "αγορές στην πτώση!".
Όπως εξηγεί με νόημα, εκεί βρίσκονται οι πραγματικές ευκαιρίες, στην πτώση!
"Η έλευση του 2013 φέρνει στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος το εξής καίριο ερώτημα: Το ανοδικό ράλι που σημειώνεται από τις αρχές του χρόνου μπορεί να διατηρηθεί;" διερωτάται χαρακτηριστικά η Credit Suisse και απαντά στη συνέχεια: Εάν διασπαστούν αποφασιστικά τα κρίσιμα τεχνικά σημεία, τότε ναι, η άνοδος των διεθνών αγορών θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί!
Σε σχέση με άλλα assets, υποστηρίζει ο οίκος, οι αποτιμήσεις των μετοχών εμφανίζονται εξαιρετικά ελκυστικές!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης