Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Eλκυστικές οι ευρωπαϊκές μετοχές παρά το δημοσιονομικό ρίσκο - Τώρα ήρθε η ώρα για επενδύσεις - Στα 1,40 δολ το ευρώ εντός του 2013

HSBC: Eλκυστικές οι ευρωπαϊκές μετοχές παρά το δημοσιονομικό ρίσκο - Τώρα ήρθε η ώρα για επενδύσεις - Στα 1,40 δολ το ευρώ εντός του 2013
Κατά 20% υποτιμημένες βλέπει τις ευρωπαϊκές μετοχές η HSBC, παρά το +18% που έκαναν το 2012, επισημαίνοντας ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, ακόμη και υπό το πιο απαισιόδοξο σενάριο, θα αποτελέσει έναν καλό λόγο για να επενδύσει κανείς.
Οι αποτιμήσεις των μετοχών στην Ευρώπη είναι ελκυστικές, ενώ ο δείκτης τιμής προς τη λογιστική αξία είναι κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 25 ετών. Την ίδια ώρα οι άλλοι δείκτες, όπως το p/e και η μερισματική απόδοση, αφήνουν την αίσθηση ότι οι αξίες των μετοχών βρίσκονται σε ικανοποιητικά και προς επένδυση επίπεδα, ακόμη και αν λάβει κανείς υπόψιν την προοπτική της μείωσης του ρυθμού αύξησης των κερδών και ένα υψηλότερο risk premium όσον αφορά τα δημοσιονομικά.
Η ψυχολογία των επενδυτών προς τις μετοχές είναι χαμηλή, με τις μετοχές με υψηλό δείκτη beta να μην προτιμώνται. Παράλληλα, οι αναλυτές που είναι υπέρ της πώλησης των μετοχών είναι περισσότεροι απʼ ό,τι συνήθως και οι επενδυτές είναι επίσης απαισιόδοξοι σχετικά με την ικανότητα των εταιρειών να αποδώσουν.
Για την HSBC, αυτός είναι ένας αντιφατικός λόγος ο οποίος θα ευνοήσει τις μετοχές και τα βραχυπρόθεσμα σήματα δείχνουν ότι τώρα είναι μία καλή στιγμή για να τοποθετηθεί κανείς σε ευρωπαϊκές μετοχές.

Ευρώ
Τολμηρή για το ευρώ, δηλώνει η HSBC, η οποία προβλέπει εκτόξευση του ευρώ στα 1,40 δολάρια το 2013, καθώς η πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα γίνει πιο επιθετική και θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια σε ορίζοντας 12μήνου.

Χρυσός
Από την άλλη, σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την πορεία της τιμής των συμβολαίων του χρυσού προχώρησε η HSBC.
Ειδικότερα, ο οίκος εκτιμά πλέον στα 1.670 δολάρια ανά ουγγιά τη μέση τιμή του πολύτιμου μετάλλου για το 2013.
Η πρότερη πρόβλεψη του οίκου έκανε λόγο για μέση τιμή του χρυσού, κατά το τρέχον έτος, στα 1.850 δολάρια ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης