Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays Capital: Οι προοπτικές της Ευρωζώνης βελτιώνονται - Οι επενδυτές να στραφούν στην περιφέρεια - Ισχυρές οι επιδόσεις σε ομόλογα και μετοχές

Barclays Capital: Οι προοπτικές της Ευρωζώνης βελτιώνονται - Οι επενδυτές να στραφούν στην περιφέρεια - Ισχυρές οι επιδόσεις σε ομόλογα και μετοχές
Άρδην έχουν αλλάξει οι προοπτικές της Ευρωζώνης με τους κινδύνους να αποκλιμακώνονται σταδιακά από την κορύφωση της κρίση χρέους, σύμφωνα με την Barclays Capital.
Τα χειρότερα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους πιθανότατα έχουν περάσει, εκτιμά ο οίκος, συστήνοντας στους επενδυτές να τοποθετηθούν στην περιφέρεια της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τη Barclays Capital, οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν θετικοί στην περιφέρεια και να προχωρήσουν λίγο περισσότερο από την Ιταλία προς την Ισπανία, σε ό,τι αφορά την αγορά ομολόγων, δεδομένων των πολύ ελκυστικών αποδόσεων του βραχυπρόθεσμου ισπανικού χρέους.
Πράγματι όλοι θα μπορέσουν να μιλήσουν για το επικείμενο τέλος της κρίσης χρέους, αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίσουν να "εκμεταλλεύονται" την κρίση ως μια ευκαιρία για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Οι περιφερειακές αγορές - ομολόγων και μετοχών - συνεχίζουν την πολύ καλή πορεία που είχαν από το δεύτερο εξάμηνο του 2012, με τις προοπτικές για το επόμενο διάστημα να είναι επίσης ισχυρές, όπως σημειώνει η Barclays, ακόμη και σε ένα περιβάλλον ανανεωμένης προσφοράς, σε ότι αφορά τα ομόλογα. Αυτό αφορά ειδικά στην περίπτωση της Ισπανίας, όπου αν μη τι άλλο, η ανακοίνωση για τις  ανάγκες χρηματοδότησης του 2013, ήταν πάνω από τις προσδοκίες.
Οι πιέσεις που υπήρξαν από την κρίση χρέους έχουν περιοριστεί, καθώς το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (ΟΜΤ) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έδωσε ανάσα στις προβληματικές χώρες της ευρωζώνης, ενώ ειδικά για τις τράπεζες το κόστος χρηματοδότησης έχει μειωθεί σημαντικά.
Οι διαβεβαιώσεις των υψηλών αξιωματούχων φαίνεται να ήταν αρκετές για να καθησυχάσουν τους καταθέτες, μειώνοντας δραματικά τον κίνδυνο μαζικής φυγής κεφαλαίων. Και μάλιστα χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το ΟΜΤ στην πράξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης