Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Ορατός ο κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού στην ευρωπαϊκή περιφέρεια... αλλά μην φοβηθείτε τις ευρωπαϊκές αγορές! - Η αύξηση της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου θα ευνοήσει τις τραπεζικές μετοχές

Societe Generale: Ορατός ο κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού στην ευρωπαϊκή περιφέρεια... αλλά μην φοβηθείτε τις ευρωπαϊκές αγορές! - Η αύξηση της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου θα ευνοήσει τις τραπεζικές μετοχές
Eξαιρετικά υψηλό συνεχίζει να θεωρεί τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού για τις χώρες της αδύναμης ευρωπαϊκής περιφέρειας η Societe Generale, στην τελευταία 14σέλιδη έκθεσή της "On our minds today - Europe edition" (Τι υπάρχει στο μυαλό μας σήμερα - Ευρωπαϊκή Έκδοση).
Όπως διαπιστώνει ο οίκος στη νέα αυτή έκθεσή του, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, οι ευάλωτες οικονομικά χώρες του ευρωπαϊκού Νότου συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο μη επίτευξης των αναγκαίων δημοσιονομικών στόχων που έχουν θέσει οι κυβερνήσεις τους.
Κατά τη Societe Generale, οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις τελευταίες οικονομικές επιδόσεις που καταγράφει η γερμανική οικονομία, ήτοι η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης.
"Παρά την αδύναμη ανάπτυξη - 0,7% - η Γερμανία κατόρθωσε κατά το περασμένο έτος, 2012, να επιτύχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού της ίσο με το 0,1% του γερμανικού ΑΕΠ", σχολιάζει με νόημα ο οίκος, για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως ήταν η πρώτη φορά μετά το 2007 που η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πλεονασματικό προϋπολογισμό.
Εστιάζοντας, στη συνέχεια, η Societe Generale στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας στο σύνολό της, παραδέχεται πως παραμένει ακόμη εξαιρετικά αδύναμη, ωστόσο διακρίνει μια μικρή ένδειξη αισιοδοξίας στο μέτωπο της βελτίωσης της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ευρωζώνης.
Αναφερόμενος παράλληλα ο οίκος στην πορεία των διεθνών αγορών εξηγεί πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μεταβάλλει τη θετική του στάση έναντι των assets που ενέχουν ρίσκο (risk assets).
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Societe Generale, στην τρέχουσα συγκυρία τα διεθνή χρηματιστήρια κινούνται σε ένα περιβάλλον: αυξημένης ρευστότητας, χαμηλής μεταβλητότητας, ελκυστικών αποτιμήσεων... Το μείγμα αυτό, συνεχίζει ο οίκος, αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη πως προτιμώνται τα risk assets έναντι των παραδοσιακά ασφαλών assets (safe assets).
Μάλιστα ανάμεσα σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά assets, η προτίμηση της Societe Generale είναι σαφής: "Επενδυτές, ψηφίστε Ευρώπη!", προτρέπει χαρακτηριστικά.
Σημαντική είναι όμως η ψήφος εμπιστοσύνης που δίδει ο οίκος και στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Όπως σημειώνει με νόημα, η τάση που παρατηρείται - στην τρέχουσα συγκυρία - στις τάξεις των επενδυτών για αύξηση της διάθεσης στην ανάληψη ρίσκου μόνο να ευνοήσει μπορεί τις ευρωπαϊκές τράπεζες! 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης