Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυτοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες - Η σφαγή στη Ρωσία ήταν ένα ασύμμετρο, άνανδρο και απεγνωσμένο χτύπημα με σφραγίδα ΗΠΑ

Αυτοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες - Η σφαγή στη Ρωσία ήταν ένα ασύμμετρο, άνανδρο και απεγνωσμένο χτύπημα με σφραγίδα ΗΠΑ
Ουκρανοί και τζιχαντιστές επιχειρούν ως τρομοκρατικοί βραχίονες της μεγάλης δύναμης που ηττάται στον πόλεμο αντιπροσώπων στο πεδίο της μάχης και κλονίζεται με την ιδέα να χάσει την παγκόσμια ηγεμονία
Σχετικά Άρθρα
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η σφαγή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα το απόγευμα της Παρασκευής (22/3/2024) με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.
Τα κίνητρα των δραστών και η ταυτότητά τους ερευνώνται, αλλά το μόνο σίγουρο στοιχείο, που υπάρχει μέχρι στιγμής στο τραπέζι είναι ο ύποπτος ρόλος των ΗΠΑ.
Πρώτα από όλα γεννώνται ερωτηματικά από την άμεση ανακοίνωση της αμερικανικής διοίκησης λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση.
Οι ΗΠΑ έσπευσαν να προδικάσουν ότι πίσω από το αιματηρό χτύπημα δεν κρύβεται η Ουκρανία.
Πώς είναι δυνατόν οι Αμερικανοί να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι βρίσκονται πίσω το μακελειό και μάλιστα τόσο γρήγορα.
Μήπως γνώριζαν τους δράστες; Όλα δείχνουν ότι τους καθοδηγούσαν κιόλας.
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι από τις 7 Μαρτίου 2024 Αμερικανικοί και Βρετανοί ήταν σε γνώση επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων σε μεγάλους χώρους και εμπορικά κέντρα στη Ρωσία.
Ο Σέρβος πρόεδρος Alexandar Vucic αποκάλυψε ότι υπηρεσίες πληροφοριών των δύο χωρών είχαν υποκλέψει συνομιλίες και γνώριζαν πως θα γίνουν μεγάλες επιθέσεις τρομοκρατικού χαρακτήρα στη Ρωσία.
Στις ρωσικές αρχές δεν μετέφεραν απολύτως τίποτα, πέραν από κάποιες γενικόλογες αναφορές εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου στη Ρωσία και αμοιβαίας καχυποψίας λόγω του πολέμου αντιπροσώπων στην Ουκρανία.
Η πρόσφατη ιστορία διδάσκει ότι τόσο οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις – ελέω καθεστώτος Zelensky – όσο και το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επιχειρούν ξεκάθαρα ως τρομοκρατικές οργανώσεις με τις ευλογίες των ΗΠΑ.
Εδώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ISIS έσπευσε μόνο λίγες ώρες μετά το μακελειό να αναλάβει την ευθύνη, όταν σε ανάλογες επιθέσεις χρειάστηκε να περάσουν ολόκληρα 24ωρα.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Ουκρανών στα ρωσικά σύνορα γίνονται με όπλα από τη Δύση 

Οι ΗΠΑ δεν έχουν εκφράσει ποτέ τον αποτροπιασμό τους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Ουκρανών στις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές,
όταν στο στόχαστρο των ενόπλων βρίσκονται άμαχοι πολίτες και αστικές υποδομές.
Χτυπήματα, που γίνονται με όπλα που παρείχαν οι ΗΠΑ και η συλλογική Δύση.
Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Belgorod από τα δυτικά όπλα.
ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ χάνουν ξεκάθαρα τον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία και καταφεύγουν στο μόνο όπλο που τους έχει απομείνει, προκειμένου να κλονίσουν τη Ρωσία: Την τρομοκρατία.

Ο ISIS αναβιώνει χάρη στις ΗΠΑ - Οι Ρώσοι είχαν πρωτοστατήσει στη συντριβή της τζιχαντιστικής οργάνωσης

Στο απόγειό του, το ISIS αποτελούνταν από περισσότερους από 35.000 μαχητές στο Ιράκ – 25.000 από αυτούς σκοτώθηκαν, ενώ περισσότεροι από 10.000 απλώς «εξαφανίστηκαν».
Όπως αφηγείται ένας αξιωματικός μιας ιρακινής υπηρεσίας πληροφοριών: «Εκατοντάδες μαχητές του ISIS κατέφυγαν στην Τουρκία και τη Συρία στα τέλη του 2017.
Μετά τον διορισμό του Abdullah Qardash ως ηγέτη του ISIS το 2019, ύστερα από τον θάνατο του χαλίφη Abu Bakr al-Baghdadi, ο νέος επικεφαλής άρχισε να ανοικοδομεί την οργάνωση και διέταξε τους οπαδούς του να επιστρέψουν στο Ιράκ.
Η οργάνωση εκμεταλλεύτηκε τα μεγάλα σύνορα με τη Συρία, τα προβλήματα ασφαλείας και την ποικιλομορφία των δυνάμεων και στις δύο πλευρές των συνόρων για να διεισδύσει ξανά στο ιρακινό έδαφος».
Οι φυλακισμένοι αξιωματούχοι του ISIS παραδέχονται ότι η διείσδυση σε αυτά τα σύνορα δεν είναι εύκολη υπόθεση, λόγω του αυστηρού ελέγχου που επιβάλλεται από τους ιρακινούς συνοριοφύλακες και της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών, όπως οι θερμικές κάμερες.
Ως εκ τούτου, κατέστη απαραίτητο για την τρομοκρατική ομάδα να εντοπίσει μεσάζοντες ικανούς να διαρρήξουν ή να παρακάμψουν αυτές τις οχυρώσεις για να μεταφέρουν τους μαχητές της πέρα από τα σύνορα.
Μια ιρακινή πηγή ασφαλείας, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας είπε ότι οι ΗΠΑ διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ενεργοποίηση αυτών των παραβιάσεων των συνόρων.
Η ίδια πηγή προσθέτει ότι υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές αμερικανικών ελικοπτέρων Chinook που μεταφέρουν μαχητές από την ανατολική Συρία στην έρημο Anbar στο δυτικό Ιράκ και στο Jebel Hamreen, στα ανατολικά της χώρας.
Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η ρωσική παρουσία στη Μέση Ανατολή ήταν εκείνη που επέφερε συντριπτικό πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος.

Μarandi (Πολιτικός Αναλυτής): Ο ύποπτος ρόλος των ΗΠΑ

Για τον ύποπτο ρόλο των ΗΠΑ μίλησε ο Seyed Mohammad Marandi, πολιτικός αναλυτής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.
Βρήκε περίεργο το γεγονός ότι, ακόμη και όταν «δεν ήταν γνωστές πραγματικές λεπτομέρειες» για την επίθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να επιμένουν ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται.
«Είναι επίσης πολύ περίεργο το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπόρεσαν να δώσουν μια τόσο λεπτομερή ταξιδιωτική οδηγία ή προειδοποίηση για μια τρομοκρατική επίθεση ονοματίζοντας συναυλίες και δίνοντας λεπτομέρειες για μια επίθεση στη Μόσχα και μεγάλες συγκεντρώσεις και όλα αυτά πριν από την επίθεση», προστέθηκε.
«Έχουν λοιπόν όλες αυτές τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν κάτι συγκεκριμένο στους Ρώσους.
Όλα αυτά κάνουν κάποιον να πιστεύει ότι κάτι δεν πάει καλά».
Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς ότι το ISIS είναι υπεύθυνο για την επίθεση, ο Marandi υποστήριξε ότι αυτή η θεωρία δεν αποκλείει απαραίτητα «τη συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και του ISIS ή τον πιθανό ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών».
«Το ίδιο το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την αρχή, είπαν ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται και το ίδιο το γεγονός ότι έδωσαν μια τόσο λεπτομερή προειδοποίηση στους πολίτες τους εγείρει σοβαρά ερωτήματα.
Αλλά το ISIS και το ουκρανικό καθεστώς έχουν πολύ ισχυρές σχέσεις με τη Δύση», διευκρίνισε.
«Το ISIS έχει συνεργαστεί με χώρες του ΝΑΤΟ, έχει συνεργαστεί με το Ισραήλ και έχει συνεργαστεί με άλλους Αμερικανούς συμμάχους στη Συρία για χρόνια.
Και η Ουκρανία είναι επίσης βαθιά εξαρτημένη από τις χώρες του ΝΑΤΟ», κατέληξε.

Ασύμμετρο, άνανδρο και απεγνωσμένο χτύπημα που δεν θα πετύχει τον στόχο του

Οι τρομοκράτες κατ΄ εντολή των εγκεφάλων τους στη Δύση επιδιώκουν με χτυπήματα στη ρωσική επικράτεια να προκαλέσουν κλυδωνισμούς και φόβο στην κοινωνία και την ηγεσία της Ρωσίας, μόνο που καταφέρουν το ακριβώς αντίθετο.
Όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών (15 -1 7/3) με το 87% στον Vladimir Putin - που ήταν καθαρά δημοψηφισματικού χαρακτήρα – οι Ρώσοι πολίτες είναι συσπειρωμένοι γύρω από την ηγεσία.
Έτσι η τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου 2024 στη Μόσχα, που φέρει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, είναι μία ασύμμετρη, άνανδρη και ταυτόχρονα απεγνωσμένη προσπάθεια να πληγεί η ρωσική ηγεσία και να φοβηθεί η ρωσική κοινωνία, που όμως πέφτει στο κενό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης