Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 150.000 δολάρια «βλέπει» το Bitcoin η Standard Chartered

Στα 150.000 δολάρια «βλέπει» το Bitcoin η Standard Chartered
Εντός του τρέχοντος έτους
Σχετικά Άρθρα
Στο ασύλληπτο -για μονάδα asset- ποσό των 250.000 δολαρίων «βλέπει» την τιμή του Bitcoin εντός του 2025 η Standard Chartered, για να κλείσει το έτος για οτ δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα γύρω από τα 200.000 δολάρια.
Την ίδια στιγμή, η τράπεζα αναμένει το Bitcoin να φθάσει στο ρεκόρ των 150.000 δολαρίων το 2024, αναθεωρώντας επί τα βελτίω την προηγούμενη πρόβλεψή της για τιμή στα 100.000 ευρώ.
Η Standard Chartered επικαλείται τη σύγκριση με την τιμή του χρυσού μετά την εισαγωγή των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) χρυσού στις ΗΠΑ και σε μια συσχέτιση μεταξύ των εισροών των ETF και της τιμής του BTC. Τα spot ETFs bitcoin άρχισαν να διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.
«Πιστεύουμε ότι η αναλογία του χρυσού – όσον αφορά τόσο στον αντίκτυπο των ETF όσο και στο βέλτιστο μείγμα χαρτοφυλακίου – παραμένει ένα καλό σημείο εκκίνησης για την εκτίμηση του σωστού επιπέδου τιμής του BTC μεσοπρόθεσμα. Εάν οι εισροές ETF φθάσουν τη μέση εκτίμηση των 75 δισ. δολαρίων και/ή εάν οι διαχειριστές αποθεμάτων αγοράσουν BTC, βλέπουμε μια καλή πιθανότητα υπέρβασης του επιπέδου των 250.000 δολαρίων σε κάποιο σημείο του 2025», αναφέρει σε σημείωμα η τράπεζα.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Bitcoin, απέδειξε για ακόμη μια φορά την ανθεκτικότητά του την προηγούμενη εβδομάδα, ανακάμπτοντας στα 73.000 δολάρια μετά από μια σύντομη βουτιά.
Ειδικότερα, η πτώση του στα περίπου 68.600 δολάρια δεν διήρκησε για πολύ, αφού οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν το dip, αποτρέποντας μια σημαντική παραβίαση των βασικών επιπέδων στήριξης. Αυτή τη στιγμή, εάν και η τιμή του έφτασε πάλι στα επίπεδα αυτά, οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν και πάλι μια σύντομη ανάκαμψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης