Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Phoenix Capital «ψηφίζει» Τεχνητή Νοημοσύνη - «Θα οδηγήσει σε εκτόξευση της κερδοφορίας»

Η Phoenix Capital «ψηφίζει» Τεχνητή Νοημοσύνη - «Θα οδηγήσει σε εκτόξευση της κερδοφορίας»
Η «bear» των αγορών για πρώτη φορά εμφανίζεται αισιόδοξη...
Σχετικά Άρθρα
Θετικά για το μέλλον του επιχειρηματικού κόσμου, βλέπει την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) η Phoenix Capital, εκτιμώντας πως θα φέρει επανάσταση στην κερδοφορία των εταιρειών.
Όπως αναφέρει σε σημείωμά της, η τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε τεράστιες ποσότητες διαθέσιμων πληροφοριών και να τις ενσωματώνει με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται να δημιουργεί κάτι από την αρχή.
«Έχουμε ήδη περιγράψει λεπτομερώς τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η τεχνολογία στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας: δημιουργία βίντεο/ταινιών/διαφημίσεων που απαιτούν δεκάδες άτομα (σκηνοθέτες, ηθοποιούς, τεχνικούς φωτισμού, τεχνικούς ήχου, μοντέρ κ.λπ.).
Στον εταιρικό κόσμο, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εκτελέσει πολλές εργασίες που προηγουμένως απαιτούσαν πολλά άτομα, αν όχι ολόκληρα τμήματα. Μπορεί να αντικαταστήσει ένα ολόκληρο τμήμα Μάρκετινγκ και ακόμη και να δημιουργήσει μια οπτική διαφήμιση για ένα προϊόν χρησιμοποιώντας μερικές λέξεις/φράσεις που εισάγει ένας χρήστης.
Η Interactive Investor χρησιμοποίησε πρόσφατα την τεχνητή νοημοσύνη για να αναπτύξει μια ολόκληρη καμπάνια διαδικτυακού μάρκετινγκ που περιλαμβάνει χιλιάδες διαφημίσεις και λέξεις-κλειδιά. Τα αποτελέσματα είδαν αύξηση στη δημιουργία λογαριασμού και μείωση στο κόστος απόκτησης.
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να κάνει νομική εργασία, να πραγματοποιεί έλεγχο εγγράφων, να αναλύει συμβόλαια, ακόμη και να προετοιμάζει μια κατάθεση. Υπάρχουν τώρα αρκετά παραδείγματα νομικών βοηθών AI που βρίσκονται στο διαδίκτυο.
Είναι ικανή να αλλάξει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η Whole Foods έχει αρχίσει να παρουσιάζει καταστήματα "Just Walk Out" στα οποία απλά μπαίνεις, παίρνεις ό,τι θέλεις από τα ράφια και βγαίνεις έξω. Αισθητήρες και κάμερες φροντίζουν για την πλευρά της πληρωμής των πραγμάτων.
Τα παραπάνω παραδείγματα τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης αφορούν πολύ διαφορετικούς τομείς της οικονομίας: δημιουργία ταινιών, εκτέλεση νομικής επιμέλειας, αγορές για είδη παντοπωλείου κ.λπ. Ωστόσο, για τους επενδυτές, οι επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης συνοψίζονται σε δύο μόνο στοιχεία:

- Βελτίωση της παραγωγικότητας (περισσότερα αποτελέσματα με λιγότερη προσπάθεια).
- Περικοπή δαπανών (μισθοί, παροχές, χώροι γραφείων κ.λπ.).

Αυτός είναι ο λόγος που η τεχνητή νοημοσύνη είναι τόσο συναρπαστική για την οικονομία και τους επενδυτές. Στο καλύτερο σενάριο, θα οδηγήσει σε τεράστια αύξηση της κερδοφορίας καθώς τα έσοδα αυξάνονται και το κόστος μειώνεται. Και αυτό είναι που πυροδότησε ένα είδος μανίας για μετοχές που σχετίζονται με τεχνητή νοημοσύνη: Nvidia, Super Micro Computers κ.λπ»
Ωστόσο, η αρνητικη πλευρά είναι ότι «η τεχνητή νοημοσύνη είναι επί του παρόντος ένα είδος Άγριας Δύσης. Δεν υπάρχουν νομικά, νομοθετικά ή κοινωνικά πλαίσια για αυτήν την τεχνολογία. Ως αποτέλεσμα, σημειώνεται πρόοδρος με λίγα ή καθόλου ηθικά κριτήρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης